Student

Back to School

Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar?

Laatste update: donderdag 5 augustus 2021 11:27

De zomervakantie is (bijna) voorbij. Tijd om je voor te bereiden op het nieuwe school/studiejaar! Heb je een abonnement nodig, ga je lopend of met de fiets naar het station? Ga zo maar door. Wij denken graag met je mee en geven je tips om ontspannen aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Back to School met het OV

Ga je voor het eerst naar de middelbareschool, MBO, HBO of ga je studeren en maak je daarbij gebruik van het OV? Dan zijn er aantal  dingen waar je aan moet denken. Wij reizen graag even met je mee.

Activeren van de OV Studentenkaart

Geen studentenreisproduct maar een abonnement

Gaat je studentenreisproduct op een later moment in dan je studie begint? Of ga je naar de middelbare school of doe je een deeltijd- of bbl-opleiding (MBO), en heb je geen recht op het studentenreisproduct?

Dan is het kopen van een abonnement vaak een voordelige oplossing. Onze OV Prijswijzer helpt je om op zoek te gaan naar een passend abonnement.

Scholieren- en Studentenkortingen

Er zijn veel soorten abonnementen die gelden per OV-bedrijf. Daarnaast zijn er ook kortingsmogelijkheden en abonnementen die voor het hele land gelden of voor een vast reisgebied. We hebben ze voor je in een overzicht gezet.

Plan je reis

Heb je al het bovenstaande geregeld dan kun je op reis. Plan je reis van te voren zodat je weet hoe lang je in je bed kunt liggen om precies op tijd in de les te verschijnen. Ga je op de fiets naar je halte of station? Check van te voren even waar je deze kunt parkeren en of je wel een goed slot op je fiets hebt.

Plan je reis  

Onderweg met de Playlist Generator

Eindelijk ben je #onderweg met nieuwe koptelefoon heerlijk luisterend naar je favoriete playlist. Even nog relaxen voordat je schooldag begint.

Uitcheckgemist

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je toch nog vergeet uit te checken. Dat is zonde want als je op saldo reist dan kost dat al snel een paar euro die je aan veel leukere dingen kunt uitgeven. In een paar stappen vraag je al je saldo terug.

Geen recht meer op het studentenreisproduct?

Ga je dit jaar terug naar school maar heb je geen recht meer op je studentenreisproduct? Stop hem dan op tijd en kijk of je voordeel hebt van de kortingen van OV-bedrijven speciaal voor als je bent uitgestudeerd of juist langer langer studeert.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€1,00 /min. max. €20)