Zakelijk

9292 Locaties API

Extra informatie bij huurvoertuigen

Plannen met de fiets of scooter is standaard beschikbaar in de 9292 Reisadvies API. Door hiervan gebruik te maken geef je de reiziger een passend OV-reisadvies met eigen fiets, elektrische fiets of scooter naar een trein-, bus-, metro-, tram- of veer-fietsoverstappunt. 

De 9292 Reisadvies API ondersteunt ook het gebruik van huurfietsen en huurscooters. Om hier informatie over weer te geven aan reizigers is de 9292 Locaties API nodig.

9292 Locaties API als aanvuling op de 9292 Reisadvies API

Via de 9292 API wordt een OV-reisadvies gegeven met een loop-leg naar een passende verhuurlocatie. Door de Locaties API hieraan te koppelen komt er meer informatie beschikbaar. Deze API biedt onder andere informatie over verhuurlocaties per aankomst- of vertreklocatie en de details van een verhuurlocatie (o.a. het aantal beschikbare voertuigen en openingstijden).

Informatie over de actuele hoeveelheid beschikbare fietsen is realtime beschikbaar in de 9292 Locaties API.

Handleiding 9292 Locaties API

In een korte handleiding lees je hoe je de interface van de 9292 Locaties API kunt gebruiken om de reisplanner aan te vullen met verhuurlocaties op uw website of andere toepassing. Dit is een aanvulling op de online swaggerdocumentatie van deze API die te vinden is op https://locaties-api.9292.nl, waar ook verzoeken kunnen worden uitgeprobeerd (als je beschikt over een 9292 Reisadvies API token).

We denken graag met je mee

Heb je nog vragen of wil je dat we meedenken met jouw idee? Neem dan contact op met Servicedesk op 088-0760620 of stuur een e-mail naar sales@9292.nl. Wij helpen je graag verder!