Nieuws

Noord/Zuidlijn in de planner

Wijzigingen voor stad Amsterdam en het streekvervoer

Laatste update: dinsdag 26 juni 2018 09:14

22 juli 2018 is het zover. Dan gaat de langverwachte verbinding tussen Amsterdam Noord en de Zuidas rijden. Deze lijn M52 is een geweldige toevoeging in het OV netwerk in en om Amsterdam. We nemen je graag in vogelvlucht mee en wijzen je de weg naar alle informatie over de wijzigingen in het OV voor de stad Amsterdam en het streekvervoer. De wijzigingen zijn in onze planner verwerkt. 

Nieuwe tijden - De Noord/Zuidlijn

De Noord/Zuidlijn levert Amsterdam veel op: metro 52 biedt een snelle verbinding tussen noord en zuid, zorgt voor meer lucht en ruimte in het drukke centrum en sluit optimaal aan op trams en bussen die de lijn van oost naar west kruisen. Sinds de komst van de paardentram is dit de grootste wijziging ooit in Amsterdam

GVB – overzicht van alle wijzigingen

De komst van de Noord/Zuidlijn biedt de kans om het bovengrondse OV-netwerk en de bereikbaarheid te verbeteren. Door bus- en tramlijnen op een slimme manier te laten aansluiten op het metronet, wordt het mogelijk om in veel gevallen sneller en efficiënter te reizen. Als deze aanpassingen niet doorgevoerd zouden worden, dan krijg je deels dubbele lijnen en op sommige plaatsen zelfs gevaarlijk drukke situaties. Ook kan hierdoor de bereikbaarheid van de metropoolregio Amsterdam worden verbeterd.

Lijnnumers en routes

Nummers veranderen en routes veranderen - soms beiden - er komen nieuwe nummers bij en er verdwijnen nummers. En er is een flink aantal lijnen waar helemaal niets verandert. Het is te veel op hier allemaal te vermelden. GVB heeft een mooi overzicht met alle wijzigingen. Deze wijzigingen zijn in onze planner verwerkt.

Gevolgen Streekvervoer

De komst van de Noord/Zuid metrolijn heeft grote gevolgen voor het gehele openbaar vervoer, zowel in de stad Amsterdam als de streek. Zo zijn grote delen van Amsterdam vanuit Waterland sneller te bereiken via een overstap op de Noord/Zuidlijn.

EBS

Grote delen van Amsterdam zijn straks vanuit Waterland sneller te bereiken via een overstap op de Noord/Zuidlijn. Het centrale overstappunt is hier Metrostation Noord. Het meest profiteren de reizigers met hun bestemming binnen het invloedgebied van de Noord/Zuidlijn, zoals de Zuidas. Ook reizigers naar Oud-Zuid en het westelijk deel van het centrum profiteren hiervan. De bestemmingen in Oost en het oostelijk deel van het centrum zijn via een overstap op de Noord/Zuidlijn met een vergelijkbare reistijd als de huidige situatie te bereiken.

Voor reizigers in de nabijheid van het Centraal Station en reizigers die daar overstappen op de trein, zullen er rechtstreekse bussen naar het Centraal Station blijven rijden.

Bij EBS gaat ook per 22 juli het nieuwe vervoerplan in. Alle wijzigingen hebben zij op hun site vermeldt en zijn bij ons in de planner verwerkt. Bekijk via onderstaande links welke invloed de wijzigingen hebben op jouw reis met EBS.

Connexxion

Met ingang van zondag 22 juli 2018 start de nieuwe dienstregeling in de regio Noord-Holland Noord, Amstelland-Meerlanden en de Zaanstreek.

 

Check je abonnement

Met het vernieuwde OV-netwerk – en de nieuwe en gewijzigde lijnen, aansluitingen en haltes – verandert er misschien ook wel wat voor je abonnement. Een goed idee dus om dit te checken. 

 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)