Over 9292

Start pilot e-tickets openbaar vervoer in 9292 app

Vanaf vandaag, donderdag 27 aug, start 9292 met een pilot van de verkoop van e-tickets voor het openbaar vervoer in de 9292 app. Hiermee kunnen reizigers na het plannen van een reis in de app meteen een geldig ticket kopen voor de gehele reis. De nieuwe functie is als pilot beschikbaar voor de ruim 1200 gebruikers in een bèta-versie van de app voor toestellen op Android. Na de pilot komt de functie voor alle reizigers beschikbaar. 

E-tickets voor het hele traject met trein, bus, tram, metro én veer

Met het beschikbaar maken van e-tickets in de 9292 app voldoet 9292 aan de wens van de reiziger om via één app reizigers van een actueel reisadvies en een ticket voor de hele reis te voorzien. Reizigers hoeven niet meer langs een kaartautomaat, maar kunnen de e-tickets veilig contactloos aanschaffen. De hele reis in één app.

9292 start voor deze test met de verkoop van e-tickets van een groot aantal OV-bedrijven. 9292 verkoopt voorlopig 2e klas treintickets Enkele reis voltarief. Voor bus, tram, metro en veer gelden de tarieven van de tickets die de vervoerders beschikbaar stellen. Daarbij worden er servicekosten gerekend om de dienst beschikbaar te stellen.

Op deze manier wordt het mogelijk om voor alle reizen in het openbaar vervoer binnen Nederland online een ticket te kunnen kopen. Van Rozenburg naar Roosendaal of van Haarlem naar Hellevoetsluis, in 3 klikken plan je de reis en koop je het ticket.

Samenwerking

Samen met e-ticketingpartner Tranzer maakt 9292 een mooie stap in de mobiliteitssector. Tranzer heeft een platform ontwikkeld voor de aanschaf van openbaar vervoer tickets. Door de twee krachten te bundelen ontzorgen zij samen de reiziger.

Van bèta test naar livegang

De bèta-versie is eerst beschikbaar voor toestellen op Android en binnenkort ook voor iOS. Na de bèta test zal de functie voor het grote publiek live gezet worden. De feedback zal nauwgezet gevolgd worden om verbeteringen door te voeren. Dit allemaal met het doel om de reizigers snel en makkelijk de weg te laten vinden van A naar B met alle vormen van mobiliteit waaronder het OV. 

De prijzen in het voorbeeld zijn onder voorbehoud van wijzigingen.