Over 9292

Joost Mortier neemt roer 9292 over

Utrecht, 19 februari 2018

Joost Mortier (48) is de nieuwe Algemeen Directeur van reisinformatiespecialist 9292. Hij volgt Stefan Hulman op die na 7 jaar heeft aangegeven op zoek te willen gaan naar een nieuwe uitdaging.

Mortier, afkomstig van NS, heeft ruimschoots ervaring in het openbaar vervoer, zowel in binnen- als buitenland. Hij was programmaverantwoordelijk voor OV-chipkaart en poortjes bij NS. De afgelopen jaren werkte hij in Schotland en was daar onder meer verantwoordelijk voor het beleid en uitvoering van Transport Integratie van ScotRail en voor reisinformatie tussen vervoerders. Mortier geeft aan veel zin te hebben in de nieuwe klus: “9292 staat, als A-merk op het gebied van reisinformatie, al 25 jaar als een huis. Een mooi bedrijf om voor te gaan werken. ”

Stefan Hulman, aftredend Algemeen Directeur, draagt het werk de komende tijd aan Mortier over. Onder zijn leiding is de output van reisadviezen verzesvoudigd onder daling van de kosten en werden onder meer real time informatie en de OV Prijswijzer geïntroduceerd. Hulman: “Ik wens Joost veel succes en ook veel plezier toe bij 9292. Het is een mooie club om voor en mee te werken. Uiteraard zal ik de toekomst van 9292 op de voet blijven volgen.”

Bij 9292, met het hoofdkwartier in Utrecht, vlakbij het centraal station, werken zo’n 40 medewerkers die dagelijks bezig zijn om de reisinformatie over het openbaar vervoer in Nederland te verzorgen.