Waar wil je heen?

Prijzen & abonnementen

Er zijn in Nederland veel verschillende kaarten en abonnementen. In het reisadvies kun je zien wat je nodig hebt voor je reis. Wil je weten hoe?

Klik bovenaan deze pagina op "Plan je reis" en vraag daar het reisadvies op. Let op: vraag de reis op voor de datum dat je wilt reizen. Klik onderaan het reisadvies bij "De prijs van je reis" op de link "Bekijk korting en details" en vervolgens op de link 'Alle beschikbare prijzen, klik hier'. Op de tabbladen die dan verschijnen kun je de prijs van je reis vinden en de abonnementen die daar geldig zijn. In dit filmpje leggen we het nog eens uit.

OV-chipkaart voor incheckpoortje

Bekijk hier welke kaarten en abonnementen er zijn voor de trein.

Bus, Tram, Metro

Bekijk hier welke kaarten en abonnementen er zijn voor de bus, tram en metro.


Zit je op de middelbareschool of ben je een student? Dan ben je vaak afhankelijk van het OV. Er zijn veel verschillende voordelen en kortingen op de markt voor scholieren en studenten. Daarnaast heb je natuurlijk de OV-jaarkaart voor studenten, het studentenreisproduct. Op de volgende pagina's lees je er meer over.

OV-chipkaart

In heel Nederland kun je in de trein, bus, tram en metro reizen met een OV-chipkaart. Op de OV-chipkaart kun je een kaartje of abonnement zetten. Je kunt er ook saldo op laden om mee te reizen. Lees hier meer over de mogelijkheden.