Over 9292

9292 app voor trein, bus, tram, metro en veer. Nu ook e-tickets!

Meer dan 5 miljoen gebruikers per jaar

Met de app van 9292 plan je al jouw reizen met de trein, bus, metro, tram en veerboot. Wil je een stuk met een fiets, elektrische fiets/scooter of een huurfiets aan het begin of einde van je reis? Ook dat nemen dat mee in het reisadvies. Vul je reis van A naar B in en we tonen direct actuele reisinformatie, voor al het openbaar vervoer in Nederland. Ook is de app voorbereid op het tonen van Flex-OV. Zijn er wijzigingen? Dan tonen we een alternatief reisadvies.

Het is ook mogelijk om kaartjes (e-tickets) te kopen voor de trein, bus, tram en metro in de 9292 app. Meer dan 5 miljoen reizigers per jaar gebruiken de 9292 app. Mogen we ook met jou meereizen?

De reisplanner 9292 app heeft de actuele diensteregelingen van alle openbaar vervoer bedrijven in Nederland zoals onder andere: NS, Arriva, Keolis, Syntus, Breng, GVB, Connexxion, EBS, Hermes, Qbuzz, RET, HTM, Waterbus en U-OV. Ook de dienstregelingen van rederijen die naar Texel, Vlieland, Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling zitten in de app. 

Download de app, plan en koop direct je e-ticket

Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

Of open de link 9292.nl/app op je smartphone. Je komt dan direct bij de 9292 app uit.

Van/naar

De 9292 app kent verschillende mogelijkheden om je vertrek- of aankomstlocatie te kiezen: je ‘huidige locatie’ (via GPS), een bekende locatie (winkelcentrum, station of attractie), een adres of bushalte, jouw contactpersonen en ook de door jou veelgebruikte of recente locaties.

Hoe plan je een reis? YouTube  

E-ticket voor het hele traject bij alle ov-bedrijven 

Via de 9292-app kun je bij een reisadvies direct e-tickets kopen bij alle ov-bedrijven voor je hele reis met trein, bus, tram en metro. Je kunt ook voor meerdere personen tickets kopen.  

Trein: NS, Blauwnet, Qbuzz, Connexxion, Arriva en Keolis

Bus/tram/metro: allGo, Arriva, Breng, Connexxion, EBS, GVB, Hermes, HTM, Keolis, OV Regio IJsselmond, Qbuzz Groningen Drenthe, RET, RRReis (incl. HaltetaxiRRReis), Syntus Utrecht, Twents, U-OV en Transdev.

Voordelen e-tickets in de 9292 app

  • Tickets kopen voor meerdere personen
  • Geen kans op "vergeten uit te checken": je hoeft niet uit te checken met een e-ticket (vermijd de drukte bij de uitcheckpaal op drukke momenten)
  • Bespaar 1 euro toeslag van de kaartautomaat op het station
  • Geen OV chipkaart of bankpas nodig tijdens het reizen
  • Na betaling via iDeal of creditcard staan de tickets in de 9292 app
  • Kortingsacties 
  • Parkeren met korting bij P+R: parkeer voordelig of soms zelfs gratis op betaalde P+R terreinen. Om de korting te krijgen moet je wel in- en uitchecken met je e-ticket

Hoe koop je een ticket in de app? YouTube  

Muziek voor onderweg

Plan je reis in de 9292 app. Onderaan het reisadvies van jouw keuze zie je de knop ‘Playlist voor deze reis’. Hiermee kom je bij de Playlist Generator. Op deze pagina maken we een playlist aan op basis van de reistijd van jouw gekozen reisadvies. Je logt in op jouw Spotify account en we combineren de reistijd met je muzikale voorkeuren.

Drukte verwachting

In deze tijd is het goed om te weten wanneer het druk is in de trein, bus, tram of metro zodat je daar rekening mee kunt houden bij het plannen van een reis. Bij elk reisadvies dat je opvraagt in de 9292-app zie je direct de verwachte drukte per vervoermiddel zoals aangegeven door de OV-bedrijven.

Fiets in voor- en natraject

Via ‘Opties’ geef je aan of je aan het begin of eind van je reis wilt lopen, fietsen of met een scooter op pad wilt. Zo krijg je het meest complete advies met alle relevante informatie voor het reizen van A naar B. Ook kun je kiezen voor een elektrische fiets of huurfiets. Om het nog makkelijker te maken tonen we bij de fiets ook fietsverhuurlocaties. Handig voor het laatste stukje naar je eindbestemming!

Uniek startscherm

Zet je favoriete locaties en trajecten via het plusje op je beginscherm. Daarmee maak je de 9292 app jouw persoonlijke app zonder dat je daar een account voor nodig hebt en plan je snel van A naar B. Op deze manier voeg je ook een halte of station, waar je vaak opstapt, toe op je beginscherm. Zo heb je snel de actuele vertrektijden van die halte bij de hand.

Opslaan reisadvies

Wil je een specifiek reisadvies opslaan? Dat kan! Gebruik hiervoor het plusje rechtsboven in het reisadvies. Je opgeslagen reisadviezen vind je terug via het menu in de app.

Route op de kaart

Bij het reisadvies zie je een kaart waarop de route van dit advies staat. Klik je hierop dan zie je dit reisadvies stap voor stap op een gedetailleerde kaart. Zo swipe je door je hele reis heen!

Systeemeisen

  • voor iPhone iOS 15 of hoger
  • Smartphone met Android versie 7 of hoger