Waar wil je heen?

Extra

Soms wil je net iets meer weten dan alleen een reisadvies. Je bent dan op zoek naar net wat meer of aanvullende informatie. Wij hebben een aantal onderwerpen voor je uitgezocht. We hopen zo met je mee te kunnen denken. 9292 reist met je mee!

Mis je nog een onderwerp? Laat het ons weten en #tip9292   

Moeder met 2 kinderen bij een halte

Wij hebben de veelgestelde vragen voor je verzameld. Kijk of je vraag en het antwoord ertussen staat. Laat je het ons weten als je bepaalde informatie niet kon vinden?

Fiets of hond mee in het OV?

Hoe zit het nu precies met het meenemen van je fiets
of je huisdier in het openbaar vervoer. De antwoorden op deze vragen
hebben we per vervoermiddel voor je uitgezocht.

Naast Schiphol zijn de vliegvelden bij Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht steeds populairder. Hoe kom je daar met het openbaar vervoer?

Ook vliegvelden als Antwerpen, Brussel, Charleroi, Düsseldorf en Luik worden steeds meer gebruikt.

ov-chipkaart.nl

Toegankelijkheid van het OV

Veel reizigers reizen dagelijks moeiteloos met het openbaar vervoer. Hiervan heeft een deel een functiebeperking. In Nederland is het OV goed geregeld, bijna alle voertuigen en stations zijn namelijk toegankelijk voor reizigers met een visuele of lichamelijke beperking.

Wij hebben een aantal praktische dingen over het reizen met een beperking voor je uitgezocht.

Reizen is van alle tijden. Of het nu te voet, te paard of met een vaartuig was, sinds mensenheugenis verplaatsten we ons. De Romeinen hadden al een soort pontjes om de rivier over te steken. Hoe je wist of er zo’n pont voer en hoe laat die dan ging?

Wij hebben de geschiedenis van 175 jaar reisinformatie op een rij gezet. Natuurlijk mag dit ook gebruikt worden in een werkstuk of voor een spreekbeurt. Laat je ons via webredactie@9292.nl weten hoe het ging? Ook mag je ons mailen als je nog een vraag hebt. 

Spreekbeurt openbaar vervoer

Elke dag reizen meer dan een miljoen mensen met de trein door Nederland. Wat komt er allemaal kijken bij reizen over het spoor? Wie werkt er aan het spoor? En hoe zit het met de techniek en veiligheid?

Ontdek het met dit spreekbeurtpakket en kom van alles te weten over het onderwerp 'Spoor'! Je kunt hier natuurlijk ook de geschiedenis van de reisinformatie bij gebruiken. Het pakket is speciaal voor groep 5 tot en met 8.

 

Irriteer jij je wel eens aan je medereizigers? We hebben een pagina gemaakt met OV-etiquettes, hier kun je lezen hoe je de voorbeeldige reiziger kunt worden.

Cartoon van een dame in een trein met veel spullen op de zitplaatsen om haar heen