Waar wil je heen?

Vragen over de prijs van mijn reis

Prijs van je reis

Het kan zijn dat je een vraag hebt over de prijs van je reis. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Als je op een vraag klikt verschijnt er een antwoord. Staat je vraag er niet bij neem dan contact op via consumentenservice@9292.nl.

Veelgestelde vragen

Waarom betaal ik in de bus een andere prijs dan in het reisadvies staat?

De prijs in het reisadvies is het OV-chipkaart tarief. Als je geen gebruik maakt van een OV-chipkaart  kun je een ritkaartje kopen bij de chauffeur in de bus of een papieren kaartje voor de trein. Deze prijzen zijn vaak anders dan de OV-chipkaart prijzen.

 

Wil je de prijzen van een ritkaartje voor de bus of een papieren kaartje voor de trein weten? Onder de prijs in het reisadvies staat 'Bekijk korting en details'. Als je daar op de link 'Alle beschikbare prijzen' klikt vind je alle mogelijke tariefinformatie. Onder het tabblad ritprijs staat de informatie die je zoekt.

Waar kan ik zien hoeveel ik betaal voor mijn reis?

Onder aan ieder reisadvies laten we direct zien wat de reis kost. De prijs die je ziet is de prijs die je betaalt met de OV-chipkaart, reizen op saldo, zonder korting.

Wil je meer details over de prijs of zoek je kortingsmogelijkheden? Deze zijn te vinden onder de knop 'Bekijk korting en details'. Klik daar op de link 'Bekijk alle prijzen'. Je komt dan in het uitgebreide tarievenscherm terecht. Onder de vijf tabbladen staat alle informatie die je zoekt.

Leeftijdsgrens kinderen in het OV

Algemene leeftijdsgrens van kinderen in het OV

Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis in het openbaar vervoer. Vanaf 4 jaar gaan ze betalen. Een kosteloos reizend kind heeft geen recht op een eigen plaats.

Bij leeftijdgebonden vervoerbewijzen is de leeftijd op de eerste dag van geldigheid bepalend.

Bus, tram, metro

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en 65-plussers reizen met 34% leeftijdskorting in bus, tram en metro. Je hebt hiervoor een persoonlijke OV-chipkaart nodig. 

Kinderen gratis mee in Brabant

Reis je met een OV-chipkaart of een dalurendagkaartje in Brabant dan reizen er maximaal 2 kindern van 4 t/m 11 jaar gratis mee. Kinderen tot 4 jaar reizen altijd gratis mee. Dit geldt voor zowel bussen van Arriva als Hermes.

Trein

Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen met Railrunner voordelig met de trein.

  • Je kunt de Railrunner laden op een OV-chipkaart van het kind. Je kunt hem ook kopen als eenmalige chipkaart in de kaartautomaat (zonder toeslag).
  • Kinderen die 1e klas reizen, moeten reizen onder begeleiding van een volwassene (minimaal 18 jaar). Maximaal 3 kinderen per begeleider.
  • Geldig bij alle treinvervoerders
  • Kinderen tot en met drie jaar reizen gratis
  • Een Railrunnerkaartje is één dag geldig
  • Geldig op de binnenlandse trajecten van InterCity Berlijn, ICE Interational en Intercity direct. Niet geldig in de Thalys

 

Waar kan ik vinden welk abonnement ik moet kopen?

Het is een behoorlijke klus om een passend OV-abonnement te vinden, zeker als je reist met verschillende OV-bedrijven. We helpen je graag een handje, daarom hebben we de OV Prijswijzer in het leven geroepen. Met deze tool adviseren we je aan de hand van een aantal vragen het voordeligste OV-abonnement.

Je vindt de OV Prijswijzer onderaan het reisadvies in onze reisplanner (www.9292.nl of m.9292.nl). Daar zie je bij de prijsberekening een mogelijkheid om te klikken op “Abonnement voor deze reis”. De OV Prijswijzer berekent vervolgens op basis van het door jou opgezochte reisadvies wat het voordeligste reisproduct is. We gaan er vanuit dat je op dezelfde manier heen- als terugreist. De berekening is afhankelijk van je leeftijd en van het aantal keer dat je per week of per maand reist.

Moeder met 2 kinderen bij een kaartautomaat

Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op

0900 - 9292

€0,90 p/m max. €18,-