Prijzen & abonnementen

Losse kaarten

Af en toe met de bus, tram of metro?

Met de OV-chipkaart kun je reizen op saldo in het stads- en streekvervoer in heel Nederland. Ook is het mogelijk om een los kaartje te kopen. 

Reizen op saldo met de OV-chipkaart

Je kunt een bedrag laden op je OV-chipkaart en daarmee reizen. Dit heet reizen op saldo. Om te kunnen reizen is het nodig om voldoende saldo op je kaart te hebben staan. Als je uitcheckt wordt het bedrag dat je reis kost afgeschreven van de OV-chipkaart. Je betaalt per gereisde kilometer. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Reizen met de OV-chipkaart'.

Reizen met leeftijdskorting

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en 65-plussers reizen met 34% leeftijdskorting in bus, tram en metro. Je hebt hiervoor een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

Een los kaartje kopen

In de bus of tram en bij de kaartautomaat van de metro kun je ook een los kaartje kopen. Een los kaartje kopen kan uitmaken in de prijs van je reis. In de meeste gevallen ben je duurder uit.

Waar vind je het tarief van losse kaartjes?

Het tarief van een los kaartje vind je bij ons in de 9292 Reisplanner. Onderaan het reisadvies zie je de prijs van de reis voor een enkele reis met OV-chipkaart zonder korting. Klik op "Bekijk korting en details" voor meer prijsinformatie. Klik daarna door op "Bekijk alle prijzen" voor de uitleg van alle tarieven in het scherm dat nu opent. Op het tabblad "Regionaal" vind je de informatie over het kopen van een los kaartje. 

Cashloosreizen in het OV

We krijgen steeds vaker de vraag of je nog met contact geld een los kaartje kunt kopen in het openbaar vervoer. Dat is een goede vraag want de OV-bedrijven streven ernaar om per 1 januari 2018 geen contant geld meer in hun voertuigen te accepteren. Niet alle OV-bedrijven voeren de veranderingen tegelijk door. We hebben het voor je in kaart gebracht!


Veelgestelde vragen