Over 9292

Kleuren in het 9292-reisadvies

Uitleg kleuren bij de diverse OV-bedrijven

Een aantal OV-bedrijven werkt met kleuren in de reisinformatie. Behalve dat je aan het lijnnummer en de bestemmingsnaam op de bus of tram kunt zien dat je in het juiste voertuig stapt, bestaan er ook lijn- en bestemmingskleuren. Deze kleuren zie je ook terug in onze reisplanners, als gekleurde rand om het icoontje van het vervoermiddel. Wat de kleuren precies betekenen lees je hieronder.

CXX – Amstelland Meerlanden - Lijnkleuren

De R-Net lijnen in Amstelland Meerlanden hebben, vanaf 10 december 2017, naast een lijnnummer ook een lijnkleur. Deze kleur zie je op de voorkant en zijkant van de bus en komt terug op alle lijnennetkaarten en reisinformatie op de bushalte. Je ziet deze kleuren ook weer terug bij het plannen van je reis in onze reisplanner. Zo wordt het nog makkelijker om de juiste bus te vinden.

Alle R-net lijnen en bijbehorende nachtlijnen in Amstelland-Meerlanden hebben een kleur. In totaal worden er Amstelland-Meerlanden vier lijnkleuren gebruikt. Deze kleuren hangen samen met een aantal bestemmingen in Amsterdam. Iedere bestemming heeft zijn eigen kleur:

  • Amsterdam centrum / Centraal Station: oranje
  • Amsterdam Zuid: limegroen
  • Amsterdam Bijlmer ArenA : donkerpaars 
  • Overige bestemmingen: rood 

Een buslijn heeft altijd 1 kleur, die in beide richtingen gelijk is. Let bij het instappen dus wel op, of de bus in de juiste richting gaat.

U-OV- Bestemmingskleuren

U-OV heeft de regio Utrecht verdeeld in 8 gebieden met elk hun eigen bestemmingskleuren. De kleuren worden consequent toegepast in alle reisinformatie. Door dit systeem kun je snel zien of je aan de goede kant van de weg staat te wachten: de lijn heeft immers de kleur van de bestemming waar hij naartoe rijdt. Op busstations is er direct overzicht: van veraf zie je op welk gedeelte van het station je moet zijn. In de reisplanner, in de app en op de informatieschermen op Utrecht Centraal is de juiste richting gemakkelijk te onderscheiden.

Op de site van U-OV vind je een overzicht van de gebruikte kleuren en voor welke bestemmingen deze gelden.