Nieuws

9292 veiling 2021

Dit jaar gaat de donatie naar Stichting Revalidatiegolf

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 11:34

De 9292 veiling is een jarenlange traditie. We verzamelen een jaar lang de relatiegeschenken die wij binnenkrijgen en deze veilen we vervolgens onder het personeel tijdens de Nieuwsjaarsborrel. Medewerkers mogen allemaal een goed doel aandragen en er wordt vervolgens gestemd om te bepalen welk goed doel de donatie in ontvangst mag nemen. Dit jaar gaat onze donatie naar Stichting Revalidatiegolf. Met de opbrengst van de veiling kan de stichting weer een aantal golfclinics organiseren en de eerste groepslessen lessen verzorgen.

9292 veiling

Dit jaar vond de veiling plaats op 21 januari 2021. Een week eerder werd er al gestemd op de goede doelen. Stichting Revalidatiegolf, aangedragen door collega Maaike van Meenen, werd met een meerderheid verkozen. Zij ging eind februari bij de stichting langs om de cheque van € 1.954,- te overhandigen.

v.l.n.r. José Loomans (Stichting Revalidatiegolf) en Maaike van Meenen (9292)

Over Stichting Revalidatiegolf

Het aantal gehandicapten en fysiekbeperkten dat regelmatig golft is zeer beperkt in Nederland. Dat komt omdat de golfsport onvoldoende bekend is bij deze groepen als optie om te sporten. Dat bewegen goed voor je is, is evident. Maar als je een ledemaat mist, of je een spieraandoening hebt, wordt de keuze om te bewegen beperkt.

Een voorbeeld hiervan zijn patiënten met een Niet Aangeboren Hersenletsel die veel baat hebben bij de golfsport als ondersteuning bij de revalidatie en het versterken van sociale contacten.

De stichting wil onder meer bereiken dat:

  • In elke regio (liefst elke golfbaan) de mogelijkheid geboden wordt voor revalidatiegolf
  • Regionaal de deskundigen en de sportloketten revalidatie golf aanbieden.
  • Vanuit de revalidatie golf er een doorstroming mogelijk is naar de clubs.

"Onze focus is om deelnemers te laten ervaren wat er wel kan en wat er wel lukt. Dat zorgt voor een stukje eigenwaarde. Mee kunnen doen op je eigen niveau met lotgenoten is super belangrijk. Door revalidatiegolf helpen we de deelnemers weer een beetje op weg, super dat 9292 ons ook voor deze route helpt."

De stichting wil met name dit jaar, het aantal golfbanen waar golflessen worden aangeboden voor deelnemers met NAH, PTSS, MS, Parkinson etc. vergroten. De eerste stap hiervoor is een golfclinic met ondersteuning van de golfprofessional van de baan, een professional van Stichting Revalidatiegolf aangevuld met vrijwilligers.

"De clinic wordt opgevolgd door groepslessen waarbij de onze golfprofessional de kennis overdraagt wat bij de deelnemers wel en niet werkt. Een gedeelte van de donatie zullen we reserveren voor het onderhoud en de verzekering van onze paragolfer" (zie eerste foto).

Beeld: 9292 en Stichting Revalidatiegolf

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)