Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Senioren korting en voordeel in het OV

Korting voor ouderen in het OV

Laatste update: vrijdag 1 september 2017 14:00

Veel OV-bedrijven hebben reisproducten speciaal voor ouderen. Hiermee reis je tegen een voordeliger tarief. We zetten de kortingen en voordeelabonnementen graag voor je op een rij.

Altijd korting bij bus, tram en metro

Ben je ouder van 65 en reis je met een persoonlijke OV-chipkaart op saldo? Dan reis je altijd met een korting van 34%. Deze korting wordt automatisch verrekend als je in- en uitcheckt tijdens je reis. Deze korting gaat in vanaf de dag dat je 65 bent geworden.

Extra kortingen bij OV-bedrijven

Er zijn naast deze standaardkortingen een aantal extra producten die voor 65+ ‘ers interessant kunnen zijn.

GVB: Ouderen met laag inkomen

Ouderen met een laag inkomen (zie voorwaarden via de link hieronder) mogen gratis reizen met het OV in Amsterdam. Ouderen die voor gratis OV in aanmerking komen, kunnen dit aanvragen via de website van de gemeente.

 

HTM: Haagse Ooievaarspashouder 65+

Ben je ouder dan 65 jaar en heb je de Haagse Ooievaarspas? Dan kun je gratis reizen op je persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Zo reis je altijd gratis met de trams van HTM en de bussen van HTMbuzz.

 

RET: Gratis OV voor 65+ in Barendracht, Capelle ad IJssel en Rotterdam

De gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Barendrecht bieden 65-plussers in 2017 gratis OV aan. De gemeente Schiedam biedt gratis OV aan inwoners met een laag inkomen. Daarmee kunt u vrij reizen op alle RET-lijnen voor bus, tram en metro, behalve op Metrolijn E vanaf Berkel Westpolder tot Den Haag Centraal en de BOB-bus.

 

Syntus: 65+ kaartje

Als je 65 jaar of ouder bent, reis je 1,5 uur voor € 1,50. Je kunt dus ook gewoon overstappen én je krijgt een zitplaatsgarantie.

Trein - Dal Voordeel

Met een Dal Voordeel abonnement reis je met 40% korting in de trein bij alle treinvervoerders tijdens de daluren en in het weekend. De kaart kost €50,00 per jaar en voor €24,50 (2e klas) extra reizen 60 plussers met 7 keuzedagen vrij door Nederland. 

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)