Nieuwsoverzicht

Studentenreisproduct ook voor mbo’ers jonger dan 18

Voltijd MBO? Vraag je studentenreisproduct aan!

Laatste update: donderdag 27 mei 2021 10:20

Ga je een voltijdse mbo-opleiding volgen? Dan kun je het studentenreisproduct aanvragen. Want ook mbo’ers die jonger dan 18 jaar zijn, kunnen gebruikmaken van het studentenreisproduct. Hiermee reis je gratis of met korting met het openbaar vervoer.

Studentenreisproduct

Ga je voor het eerst naar het MBO en maak je daarbij gebruik van het OV? Dan zijn er aantal dingen waar je aan moet denken. Wij reizen graag even met je mee.

Geen studentenreisproduct maar een abonnement

Gaat je studentenreisproduct op een later moment in dan je studie begint? Of doe je een deeltijd- of bbl-opleiding (MBO), en heb je geen recht op het studentenreisproduct?

Dan is het kopen van een abonnement vaak een voordelige oplossing. Onze OV Prijswijzer helpt je om op zoek te gaan naar een passend abonnement.

Scholieren- en Studentenkortingen

Er zijn veel soorten abonnementen die gelden per OV-bedrijf. Daarnaast zijn er ook kortingsmogelijkheden en abonnementen die voor het hele land gelden of voor een vast reisgebied. We hebben ze voor je in een overzicht gezet.

Plan je reis, download onze app

Over het algemeen zijn locaties van opleidingen goed met het openbaar vervoer te bereiken. Maar we kunnen ons voorstellen dat je dit van te voren wilt weten. Het makkelijkst is dus om in onze planner vast te kijken wat je reistijd gaat worden. Een reisadvies opvragen voor over een paar maanden dat gaat helaas niet. Onze tip is om een reisadvies voor een dinsdag buiten een vakantieperiode op te vragen. Je krijgt dan al een goed beeld van de mogelijkheden. 

Download de app en plan je reis naar je opleiding.

 Logo PlayStore  Logo AppStore  Logo Appgalary

Muziek voor 'Onderweg'

Ben je straks #onderweg naar je nieuwe opleiding, luister dan naar een van onze playlists. Even nog relaxen voordat je schooldag begint. Maar dit kan nu natuurlijk ook al! 

Beeld: DUO

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€1,00 /min max. €20)