Nieuws

Nu ook e-tickets voor Qbuzz in de 9292 app

Koop je kaartje voor Qbuzz Groningen en Drenthe via onze app

Laatste update: vrijdag 25 juni 2021 09:00

Reis je in het noorden van het land en heb je (even) geen OV-chipkaart? Geen zorg, via de 9292 app plan je jouw reis én koop je nu ook direct een e-ticket voor de bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe. 

Open de app, plan en koop direct het e-ticket voor je reis

Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

Hoe koop je e-tickets in de app van 9292?

Hoe koop je een ticket in de app? YouTube  

Plan je reis zoals je gewend bent in de 9292 app. Je krijgt direct de beste reisopties in je scherm. Vergelijk en selecteer de beste reisoptie en je koopt meteen je e-ticket via de button onderaan het reisadvies in je app. Kies in het scherm voor welk gedeelte van je traject en voor hoeveel personen je een ticket nodig hebt.

Betaling en reizen

De betaling in de app doe je via iDEAL en creditcard (Visa & Mastercard). Nadat je hebt betaald voor je e-ticket, verschijnt je e-ticket direct in de app en kun je de reis beginnen. Je e-ticket(s) zijn terug te vinden onder ‘Mijn e-tickets’ in het menu in de app.

Het gekochte e-ticket is je vervoersbewijs, waarmee je tijdens je geplande reis kunt reizen. Met jouw 9292 e-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt. Via de app heb je het e-ticket snel bij de hand tijdens een controle door een conducteur of bij het instappen bij de chauffeur. E-tickets van 9292 zijn niet door te sturen.

Qbuzz aanbod in onze app

Het was al mogelijk om voor de regio Utrecht (U-OV) e-tickets voor de tram en bus te kopen. Daar zijn nu de e-tickets voor de bus in Groningen en Drenthe bijgekomen. Een mooie toevoeging zodat ons aanbod steeds completer is. Binnen een aantal weken voegen we hier nog de e-tickets voor de regio Drechtsteden - Molenlanden - Gorinchem (DMG) aan toe. We houden je op de hoogte.  

E-tickets voor het hele traject met trein, bus, tram, metro én veer

Afgelopen december 2020 zijn we gestart met het verkopen van e-tickets in de 9292 app. Hiermee voldoen wij aan de wens van reizigers om via één app het actuele reisadvies én een ticket voor de gehele reis beschikbaar te stellen. Met de toevoeging van Qbuzz e-tickets in de app zijn we een stap dichterbij het aanbieden van e-tickets van alle vervoerders in Nederland.

Voor welke OV-bedrijven koop je in de 9292 app een ticket?

Op dit moment verkopen we e-tickets in samenwerking met de onderstaande OV-bedrijven.

  • De aangesloten OV-bedrijven voor bus, tram, metro en veer zijn allGo, Breng, Connexxion, EBS, GVB, Hermes, HTM, Keolis, OV Regio IJsselmond, Qbuzz (GD), RET, RRReis, Syntus Utrecht, Twents, U-OV en Waterbus.
  • Voor alle nationale treinen zijn dit: NS, Blauwnet, Qbuzz, Connexxion, Arriva en Keolis.

Met de aansluiting van Qbuzz, biedt 9292 de reiziger bijna een landelijke dekking aan e-tickets. Er wordt hard gewerkt aan de verdere uitbreiding van het assortiment.

Beeld homepage: Qbuzz

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)