Nieuwsoverzicht

Met de trein en bus naar de Wereldhavendagen Rotterdam

Met het trein, metro, tram, bus of over het water naar de Rotterdamse havens

Laatste update: zondag 10 juli 2022 10:00

Op 2, 3 en 4 september 2022 ben je welkom op de 45e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland viert dit jaar een jubileumeditie.

Kom met het tram, metro of reis over het water en koop je kaartje voor het OV van tevoren! Veel plezier. 

Bereikbaarheid Wereldhavendagen Rotterdam

Alle locaties van het evenement zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Door de drukte en de verschillende activiteiten is de bereikbaarheid van de stad met de auto beperkt. Zorg van tevoren dat je voldoende saldo hebt staan op je OV-chipkaart of koop je kaartje in de 9292 app die direct op je telefoon staat.

Ongeveer 3 weken van tevoren is onze planner bijgewerkt en is het mogelijk tickets te kopen. Let er dus op dat je op de juiste tijd en datum je reis plant voordat je jouw tickets koopt.

Hoe koop je e-tickets die direct beschikbaar zijn in je 9292 app?

  1. Plan je reis in de 9292 app naar Rotterdam voor de juiste dag en tijdstip
  2. Koop je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  3. Kies het aantal personen en je e-tickets
  4. Betaal met ideal of creditcard
  5. De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

RET

Ben je al in Rotterdam of kom je met de trein naar de stad? Reis dan te voet of per tram of metro naar het evenemententerrein.

  • Kom je met de metro naar de Wereldhavendagen maak dan kan je gebruik van Metrolijn D/E. Stap uit bij station Leuvehaven of Wilhelminaplein. 
  • Kom je met de tram naar de Wereldhavendagen dan kun je gebruik maken van diverse tramlijnen. Start dan bij Parkkade, Westerkade, Veerhaven, Willemskade of het Willemsplein.
  • De busexcursies vertrekken op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf het busstation op het Willemsplein. 

Plan bijvoorbeeld je reis naar Wilhelminaplein in Rotterdam. We hebben deze bestemming al voor je klaargezet!

Waterbus

De Waterbus biedt een makkelijke verbinding vanuit diverse gemeenten om naar de Wereldhavendagen te komen. Stap uit bij halte Erasmusbrug of Katendrecht. De Waterbus accepteert de OV-Chipkaart en verkoopt aan boord ook losse tickets.

Watertaxi

Plan je jouw reis in de app dan zul je ook de mogelijkheid om de Watertaxi te nemen zien. De Watertaxi moet je van tevoren reserveren via de site of telefoon van Watertaxi Rotterdam

Standaard staat de optie om Watertaxi te tonen 'aan' in de instelling van je reisadvies. Wil je dit niet, zet 'Vervoer op aanvraag' dan uit via 'opties' bij het plannen van je reis. 

Programma Wereldhavendagen

Op het programma van de Wereldhavendagen 2022 staan talloze activiteiten waarbij jong en oud kunnen ontdekken wat er zich anno 2022 in de haven afspeelt. Aan de kades rond de Erasmusbrug zijn indrukwekkende schepen te bezoeken, zoals die van baggeraar Van Oord.

De Koninklijke Marine is traditiegetrouw te vinden op de Parkkade, met onder andere het mariniersdorp en het indrukwekkende amfibisch transportschip Zr.Ms. Rotterdam. Ook geven de paratroopers diverse spectaculaire demonstraties en tonen de commando’s hun skills.

Beeld: Anne Reitsma - Wereldhavendagen

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)