Nieuws

3x dagje pretpark tijdens corona

Tips voor de leukste parken en het beste reismoment

Laatste update: woensdag 23 september 2020 13:07

Ben jij van plan om de komende tijd het studeren af te wisselen met vermaak? Wij vertellen je graag over drie pretparken die je kunt bezoeken in je vrije tijd. Het is wel zo fijn om de grootste drukte tijdens het reizen te ontzien zolang corona heerst. Daarom lees je ook over de beste momenten om met het openbaar vervoer naar deze parken te reizen. Je studentenreisproduct helpt je er voordelig (of zelfs helemaal gratis) te komen.

Pretparken

Efteling

Waan je in een wereld vol wonderen. De Efteling is Nederlands grootste attractiepark, met voor ieder wat wils. Keer terug naar de sprookjes uit je jeugd in het Sprookjesbos of waai uit in een van de vele attracties. De afgelopen jaren zijn er enkele nieuwe attracties bijgekomen, waardoor het extra de moeite waard is om weer een bezoek aan het park te wagen. Denk hierbij aan de achtbaan ‘Max & Moritz’, 4D-filmavontuur ‘Fibula’ en het betoverde paleis ‘Symbolica’. Maar vergeet vooral ook niet de klassiekers, zoals de ‘Droomvlucht’, ‘Fata Morgana’ en ‘Carnaval Festival’. Weken later zal het bekende nummer nog steeds door je oren suizen.

De Efteling is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan je reis naar treinstation Den Bosch of Tilburg en stap vanaf daar op de bus. Hoe fijn is het om recht voor de ingang uit te stappen bij bushalte Efteling. 

Walibi Holland

Ben je meer op zoek naar een dag vol thrillrides, dan zit je bij Walibi Holland goed. Niet voor niets is hun slogan #hardgaan. De attracties zijn ingedeeld in de categorieën: fun, exciting en thriling. Start je dag in het reuzenrad om te zien hoe het park eruit ziet. Bouw vanaf dat moment de dag op naar de snelste thrillrides zoals ‘Lost Gravity’, ‘Condor’ en ‘Express’. Vergeet de ‘Goliath’ niet: de hoogste en langste achtbaan van de Benelux. Eindig je dag in de ‘Rio Grande’. Lukt het jou om droog naar huis te gaan?

Vanaf treinstation Harderwijk stap je op buslijn 247. De ‘Walibi Express’ brengt je rechtstreeks naar het park. 

Disneyland Parijs

Ben je van plan de magie buiten onze landsgrenzen op te zoeken? Disneyland Parijs biedt het allemaal. Rondom het grote roze kasteel van Doornroosje vind je verschillende attracties, shows, boetieks en restaurants. Daarnaast heb je ook nog eens de kans om je jeugdhelden Donald Duck en Mickey Mouse tegen het lijf te lopen.

Disneyland Parijs is te bereiken met de Thalys. Deze trein vertrekt vanuit Amsterdam en brengt je in iets minder dan vier uur naar het attractiepark. 

Belangrijk om te weten is dat de regio Parijs onlangs code oranje als reisadvies heeft gekregen. Onze belangrijkste tip is dan ook om het park pas te bezoeken bij een groen reisadvies. Veiligheid gaat voor plezier.

Beste reismoment

Sta je te trappelen om een van bovenstaande parken te bezoeken? Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste en veiligste momenten zijn om te reizen. 

Pretparkbezoekers hebben geen specifiek patroon als het gaat om bepaalde reisdagen. Dus of het nu een warme of regenachtige dag is, het aantal mensen dat met het openbaar vervoer naar deze parken reist is nagenoeg gelijk. Wel zien we dat er minder reizen met het OV naar pretparken gepland worden in het weekend. Dit betekent niet automatisch dat het in het weekend rustiger is in de pretparken zelf dan doordeweeks. Het is eerder drukker. De grootste groep mensen reist op deze dagen met andere vervoersmiddelen, zoals de auto of fiets.

Ben je van plan om een gezellige dag naar het pretpark te gaan? Dan is het verstandig om de ochtendspits te mijden. Tussen 7:00 uur en 11:00 worden de meeste reizen naar pretparken gepland.

Waar wil jij het eerst heen? Plan je reis hier  

OV en het coronavirus

Houd met het reizen in het OV altijd rekening met de maatregelen die genomen zijn in verband met het coronavirus. 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via TwitterFB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)