Extra

Luik Airport (Liege)

Luik Airport

Je bereikt het vliegveld vanuit Nederland met trein van Station Maastricht naar Liège-Guillemins. Vanaf daar brengt bus 57 je naar het vliegveld.

Plan je reis naar Luik Guillemins

Openbaar vervoer – Bus (vanaf Luik Guillemins)

Bus 57 rijdt tussen het grootste treinstation van Luik (Liège, Gare des Guillemins) en Luik Airport (Bierset, Liège Airport), van maandag t/m vrijdag zeven keer per dag in beide richtingen. In het weekend en op feestdagen rijdt bus 57 niet. Bus 53 rijdt tussen Place Saint-Lambert in de stad en het vliegveld van vroeg in de ochtend tot laat in de avond gedurende de hele week. De busrit met bus 57 duurt gemiddeld 20 minuten, de reistijd met bus 53 is ruim 30 minuten.

Je kunt een ticket kopen bij de buschauffeur voor € 2,60 (1 parcours). Houd er wel rekening mee dat het hypermoderne treinstation Liège-Guillemins ten zuiden van het centrum ligt en dat u alleen met bus 53 in het centrum (Liège, Place Saint-Lambert) kunt geraken.

Vanuit Nederland rijdt er ieder uur een rechtstreekse trein van Station Maastricht naar Liège-Guillemins, de reistijd is 32 minuten. Een standaard treinticket voor volwassenen kost € 7,00.

Meer info vind je hier, openbaar vervoer Luik Airport en website NMBS Belgische Spoorwegen.

De informatie op deze pagina is grotendeels tot stand gekomen met de informatie van www.vliegveldinfo.nl