Extra

Charleroi Airport

Charleroi Airport

Je bereikt het vliegveld vanuit Nederland door de trein te pakken vanuit Roosendaal naar Charleroi en vervolgens met de bus te reizen naar Charleroi Airport. 

Openbaar vervoer – Bus en trein (Charleroi en Brussel)

Met bus A kun je ieder half uur tussen de stad en Charleroi Airport reizen. De beginhalte is het belangrijkste treinstation van Charleroi (Charleroi-Sud), iets ten zuiden van het stadscentrum. Een rit met bus A duurt een kleine 20 minuten, de prijs is € 6,00 voor een enkele reis. Kinderen t/m 5 jaar reizen gratis, vanaf 6 jaar heeft iedere passagier een vervoersbewijs nodig. Goedkoper reizen met de bus kan alleen als je in het bezit bent van een MOBIB kaart. De halte van de luchthaven heet Gosselies Airport, ook op zaterdag en zondag rijdt bus A een keer per 30 minuten.

Er bestaat een Biljet Charleroi Airport waarmee u van ieder Belgisch treinstation naar het vliegveld kunt reizen. U betaalt hiervoor een vast bedrag, de busrit met bus A is bij de prijs inbegrepen. Met de trein duurt het 60 minuten om van Brussel-Centraal naar Charleroi-Sud te komen. De trein vertrekt twee keer per uur van en naar Charleroi. Een biljet van Brussel-Centraal naar Charleroi Airport of vice versa kost € 15,90 (inclusief bus A). De reistijd van Station Roosendaal naar Station Charleroi-Zuid met een overstap op Station Antwerpen Centraal (15 min. overstaptijd) is 2 uur en 45 minuten.

De reistijd van Station Roosendaal naar Station Charleroi-Zuid is 2 uur en 18 minuten, inclusief een overstap op Antwerpen Centraal Station. Meer info vind je hier: dienstregeling bus A (A invullen en zoeken) en website NMBS Belgische Spoorwegen.

Bus vervoer – Flibco (Brussel-Zuid)

Er is een directe busverbinding tussen Charleroi Airport en het drukste treinstation van België: Brussel-Zuid (Gare de Bruxelles-Midi). De pendelbussen rijden minstens twee keer per uur en doen er 55 minuten over om de afstand te overbruggen. De bus vertrekt van bushalte 1 voor het vliegveld en bij Station Brussel-Zuid aan de Frankrijkstraat (Rue de France). Tickets zijn te koop op het vliegveld bij de Ticket Desk en op het treinstation van de de bestuurder. Het goedkoopste is echter online via de website, zeker als je vroegtijdig reserveert. Per volwassene mag een kind t/m 4 jaar gratis meereizen. Tickets zijn geldig op de door u gekozen dag tot de volgende ochtend 04.00 uur. Meer info vindt je hier, website Flibco. G

Meer info vindt je hier, website en dienstregeling bus Brussels City Shuttle

Tarieven

PrijzenEnkele reisRetour
Volwassenen € 15,50 € 31
Kinderen vanaf 5 jaar € 15,50 € 31

De informatie op deze pagina is grotendeels tot stand gekomen met de informatie van www.vliegveldinfo.nl.