Extra

Charleroi Airport

Charleroi Airport

Je bereikt het vliegveld vanuit Nederland door de trein te pakken vanuit Roosendaal naar Charleroi en vervolgens met de bus te reizen naar Charleroi Airport. 

Openbaar vervoer – Bus en trein (Charleroi en Brussel)

Met bus A kun je ieder half uur tussen Charleroi en Charleroi Airport reizen. De beginhalte is het belangrijkste treinstation van Charleroi (Charleroi-Sud), iets ten zuiden van het stadscentrum. Een rit met bus A duurt een kleine 20 minuten, de prijs is € 6,00 voor een enkele reis. Goedkoper reizen met de bus kan alleen als je een MOBIB kaart hebt. De halte van de luchthaven heet Gosselies Airport. Op zaterdag en zondag rijdt de bus een keer per uur, om kwart over het hele uur.

Er bestaat een speciaal Rail & Fly ticket voor Charleroi Airport, waarmee je van ieder Belgisch treinstation naar het vliegveld kunt reizen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag, de busrit met bus A is bij de prijs inbegrepen. Met de trein duurt het 60 minuten om van Brussel-Centraal naar Charleroi-Sud te komen. De trein vertrekt twee keer per uur van en naar Charleroi. Een biljet van Brussel-Centraal naar Charleroi Airport of vice versa kost € 15,80.

De reistijd van Station Roosendaal naar Station Charleroi-Zuid is 2 uur en 18 minuten, inclusief een overstap op Antwerpen Centraal Station. Meer info vind je hier: dienstregeling bus A (A invullen en zoeken) en website NMBS Belgische Spoorwegen.

Bus vervoer – Brussels City Shuttle (Brussel-Zuid)

Er is een directe busverbinding tussen Charleroi Airport en het drukste treinstation van België: Brussel-Zuid (Gare de Bruxelles-Midi). De pendelbussen rijden tweemaal per uur en doen er 55 minuten over om de afstand te overbruggen. De bus vertrekt voor het vliegveld en bij het station Brussel-Zuid aan de Frankrijkstraat (Rue de France). Tickets zijn te koop op het vliegveld bij de ticketbalie en het Self Service Ticketsysteem, en op het treinstation bij de bestuurder. Het goedkoopste is echter online via de website, dan hoef je de € 3,-administratiekosten niet te betalen en profiteert u soms van extra korting. Per volwassene mag een kind tot 4 jaar gratis meereizen. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling bus Brussels City Shuttle

Tarieven

PrijzenEnkele reisRetour
Volwassenen € 14 € 28
Kinderen vanaf 4 jaar € 14 € 28

De informatie op deze pagina is grotendeels tot stand gekomen met de informatie van www.vliegveldinfo.nl.