Waar wil je heen?

Deze website

Het vertrekpunt voor je reis met het openbaar vervoer is onze OV-reisplanner

We willen je graag de informatie geven die je nodig hebt om zorgeloos je reis te maken. Het reisadvies staat dan ook centraal op deze website. Daarnaast is er allerlei extra informatie die je helpt om je weg te vinden in het openbaar vervoer.

De OV-reisplanner

Je reisadvies kun je opvragen via de OV-reisplanner. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd op welke manieren je de OV-reisplanner kunt gebruiken:

Wil je meer weten over hoe een reisadvies tot stand komt of handige weetjes over de OV-reisplanner lezen? Bekijk dan de pagina "hoe werkt de OV-reisplanner".

Toegankelijkheid

We vinden het erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van onze site. In onze missie staat namelijk dat we alle mensen die betrokken zijn bij het OV willen ontzorgen. Toegankelijkheid van informatie is daarom een onderwerp waar we veel aandacht aan besteden. We zijn dan ook blij dat deze site zover toegankelijk is dat we het oranje logo mogen voeren.

oranje logo drempelvrijHet oranje logo houdt in dat deze hele site, behalve de advertenties, voldoet aan de webrichtlijnen van Stichting Drempelvrij. Het is helaas ontzettend moeilijk om de advertenties drempelvrij te maken. De adverteerders die de advertenties aanleveren, werken lang nog niet allemaal met de webrichtlijnen. Als 9292 haar eisen voor adverteerders strenger maakt, kost dat een groot deel van de advertentie-inkomsten. Die inkomsten zijn nodig om de investeringen te doen om onze dienstverlening op peil te houden. 9292 rekent erop dat de advertentiebranche werk maakt van Drempelvrij adverteren zodat deze site in de toekomst het groene logo kan voeren en dus voor iedereen volledig te gebruiken is.

Overige informatie

In de zwarte balk bovenin het scherm kun je doorklikken naar pagina’s vol informatie. De titels wijzen je de weg. Rechtsbovenin kun je kiezen voor onze website in het Engels, of voor het laten voorlezen van de pagina. Ook kun je het contrast verhogen en inloggen voor Mijn 9292.

Veelgestelde vragen

Wil je meedenken over deze website?

We zijn benieuwd wat je van de website vindt, wat je vooral zo wil laten en wat je graag veranderd wil zien. We ontvangen graag je suggesties. Zo kunnen we deze website bij je wensen aansluiten.

Hoe gaat 9292 om met persoonsgegevens?

Als je benieuwd bent naar hoe we omgaan met persoonsgegevens kun je dit lezen in de disclaimer en privacy.

Partners

De site is mede tot stand gekomen met Fabrique [merken, design & interactie], technisch internetbureau Q42 en T2/JourneyPlan.

Het beginscherm van de reisplanner en de mobiele website

Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op

0900 - 9292

€0,90 p/m max. €18,-