Over 9292

Reisinformatie over de grens

Reis plannen in grensgebieden

Sinds 17 juli 2013 is het mogelijk om via 9292 een reis te plannen vanuit Nederland naar het grensgebied rond Aken in Duitsland en Belgie en vice versa. 9292 is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Aachener Verkehrsverbund (AVV). De partijen leveren elkaar dienstregelingsdata om het grensoverschrijdend reis plannen mogelijk te maken.

Al enige tijd leeft bij de overheden en consumentenorganisaties in de grensgebieden met Duitsland en Belgie de behoefte aan grensoverschrijdende reisinformatie. Reden voor 9292 en AVV om met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn afspraken gemaakt over het leveren van de gegevens om deze te kunnen koppelen met de eigen systemen. Na een succesvolle test heeft 9292 de planner met grensoverschrijdende informatie naar het AVV-gebied afgelopen week live gezet.

Stefan Hulman, Algemeen Directeur van 9292, is blij met de uitbreiding: “Het is gebleken dat reizigers is de grensstreek behoefte hebben aan deze informatie. Dat is voor 9292 aanleiding geweest om deze stap te zetten. We rekenen erop dat dit de weg effent voor samenwerking met andere grensgebieden zodat we deze dienstverlening kunnen uitbreiden.”

Andreas Warnecke, Euregionale coördinatiepunt bij het Aachener Verkehrsverbund: “9292 en AVV willen hun samenwerking geleidelijk aan intensiveren. In de toekomst zullen ook real time-gegevens en tariefinformatie grensoverschrijdend ter beschikking staan.”

Publicatiedatum 23-07-2013