Nieuws

Zet de drukte-indicator aan in je 9292 app

Welke drukte kun je verwachten op jouw reis?

Laatste update: maandag 14 december 2020 10:00

Ondanks dat het reizen met het OV op dit moment op een laag pitje staat ontwikkelen wij wel door. We helpen je graag inzicht te geven op welk moment je het best kunt reizen. In de nieuwste release van onze 9292 app zie je wat de te verwachte drukte is op jouw reis. Samen met alle OV-bedrijven van Nederland is er hard gewerkt om jou te helpen. In dit bericht leggen we je uit wat je ziet en wat dat betekent.

Nieuwe icoontjes in het reisadvies

Zodra je een reis opvraagt in de app van 9292 tonen we de reisadviezen die passen bij de opgegeven locaties en vertrek- of aankomsttijd. We tonen wat de te verwachte drukte is tijdens je reis. Dit doen we met 3 poppetjes, hoe drukker de verwachting is hoe meer poppetjes donker gekleurd zullen zijn.

Stel het overzicht zelf samen

Welke informatie wil je zien bij je reisopties? Na het plannen van je reis kom je in het scherm van alle reisopties. Rechts bovenaan dit scherm zie je een knop waarmee je zelf dit scherm kunt indelen.

Kies hier voor een combinatie van maximaal 3 items die je terug wilt zien op je scherm, je hebt de keus uit 4 opties;

  1. Totale reistijd
  2. Aantal keer overstappen
  3. Prijs
  4. Drukte

Bij het instellen laten we in een voorbeeld de verschillen van de instellingen zien.

 

Samenwerking met alle OV-bedrijven

De data die je de 9292 app ziet, is een mooie samenkomst van verschillende initiatieven van de diverse OV-bedrijven. Door deze samenwerking is er een drukte-indicator ontstaan die een goed overzicht van de te verwachte drukte geeft over de gehele reis met alle modaliteiten van alle OV-bedrijven.

Veelgestelde vragen

Waarom geven jullie in het scherm met reisopties (heel) druk aan terwijl het maar voor 1 bus in mijn hele reisadvies zo is?

Als je reis uit meerdere delen bestaat zullen we op het scherm met reisopties de te verwachte drukte tonen van het drukste deel. Door een keuze te maken uit de verschillende reisopties krijg je vervolgens van elke individueel deel de te verwachte drukte te zien.

Hoe zit het met de 1,5 meter in combinatie met de drukte verwachting?

Voor het OV geldt de 1,5 meter regel niet in de voertuigen wel op het perron. Wel is het van verplicht een mondkapje te dragen tijdens je reis en wordt sterk aangeraden op het station en de perrons. Probeer daar waar mogelijk wel afstand te houden van de medereizigers en geef elkaar de ruimte.

Als het druk is (vanaf 2 poppetjes) kan ik dan nog mee met mijn rolstoel/kinderwagen/vouwfiets?

Ja dit is mogelijk. Maar hou er altijd rekening mee dat het op het moment van reizen nog drukker kan zijn en je alsnog moet wachten op een volgend voertuig.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)