Nieuwsoverzicht

Plannen met behulp van de kaart in Mijn 9292

Jouw locaties nu in onze kaart!

Laatste update: woensdag 3 oktober 2018 11:58

Heb jij het al ontdekt? De nieuwe kaart in de Mijn 9292 omgeving. Op deze kaart zie je niet alleen jouw opgeslagen locaties en de haltes daaromheen, maar ook waar je nu bent en welke haltes er in de buurt te vinden zijn.

Nieuwe kaart in Mijn 9292

Binnen ‘Mijn 9292’ kun je veel gebruikte en favoriete locaties opslaan. Hiermee plan je gemakkelijk en snel vanaf of naar deze locaties. Ben je ingelogd, dan zie je deze locaties nu ook terug op de nieuwe kaart bovenin je scherm.

Voorbeeld van een eigen locatie op de kaart

Na het klikken op je locatie op de kaart verschijnt een pop-up met daarin 3 mogelijkheden:

  • Gebruik deze locatie als ‘van’: hiermee zet je deze locatie als vertrekpunt in de reisplanner
  • Gebruik deze locatie als ‘naar’: hiermee zet je deze locatie als eindpunt in de reisplanner 
  • Vertrektijden: Als je locatie een halte betreft dan ga je direct naar de actuele vertrektijdenpagina van deze halte.

Locaties en haltes rondom je huidige locatie

Wanneer je inlogt in ‘Mijn 9292’ dan zie je op de kaart direct waar je op dat moment bent. Heb je geen toestemming gegeven om je ‘huidige locatie’ te delen dan zal de kaart het midden van Nederland aangeven in de buurt van ‘Putten’. Alle haltes en POI’s (Point of Interests) die we in onze planner hebben zie je op de kaart verschijnen.

Wanneer je de kaart iets opschuift dan verschijnen er nieuwe haltes en POI’s bij. Op de nieuwe punten kun je ook klikken, zodat er een pop-up verschijnt met de mogelijkheden om de locatie als vertrek- of eindpunt in de planner te gebruiken. Bij haltes staat ook de optie ‘Vertrektijden’ om de actuele vertrektijdenpagina te bekijken.

Handige planfunctie

Doordat je de locaties op de kaart kunt gebruiken om het juiste vertrek- en/of eindpunt te bepalen, vul je met gemak het planblok in dat aan de rechterkant van het scherm uit- en weer inklapt. Ook kun je tijdens het zoeken naar een volgende locatie het planblok even inklappen, het systeem onthoudt de locatie die je er al in hebt gezet.

Overige functieknoppen

Met de knop links bovenin de kaart kun je de kaart op je scherm groter (‘Kaart vergroten’) of weer kleiner maken (‘Kaart verkleinen’). Door op de knop ‘Huidige locatie’ te klikken ga je weer naar je huidige locatie op de kaart.

Nog geen Mijn 9292-account?

Ben je nog niet bekend met Mijn 9292? Via deze pagina lees je er meer over en maak je een account aan.

Geen kaart te zien?

Dan kan het zijn dat de onderliggende coördinaten van een door jouw opgeslagen locatie iets gewijzigd zijn. Verwijder deze locatie dan en maak de locatie opnieuw aan. Ook kan het zijn dat je leestekens hebt gebruikt bij de “eigen naam” van je locatie. Dit is een bekende bug en lossen we zo snel mogelijk op. Maar als je de leestekens eruit haalt verschijnt de kaart bovenin je pagina.

Ontwikkelingen

De nieuwe kaart is nog maar het begin. We blijven de kaart en de Mijn 9292 omgeving verder ontwikkelen. We zijn dan ook nieuwsgierig naar je bevindingen van deze nieuwe toevoeging. Geef ons je feedback via Facebook Messenger of via Twitter met #mijn9292 .

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)