Nieuwsoverzicht

Nu ook (deel)scooters in het reisadvies

Meer mogelijkheden voor de eerste en laatste kilometers: (deel)scooters

Laatste update: woensdag 17 maart 2021 14:15

Onze missie is om jou met de 9292 app eenvoudig van deur-tot-deur te laten reizen. Daarvoor ontwikkelen we de app steeds verder zodat jij meer mogelijkheden krijgt voor de eerste en laatste kilometers van je reis bij het opvragen van een reisadvies, of je nou wandelt, fietst, of een scooter pakt. Voor deze laatste optie nemen we nu ook de reistijd mee en tonen we de mogelijkheid voor het huren van een elektrische deelscooter indien beschikbaar. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met onder andere Felyx en Check. 

Fiets en Scooter

Het was al mogelijk om bij het opvragen van een reisadvies de fiets aan te vinken, voor als je het eerste en/of laatste stuk per fiets wilt afleggen. Wil je de (elektrische) scooter toevoegen aan je reisadvies? Doe dit dan door ‘Start:’ en ‘Eindig:’ aan te passen bij de afgegeven reisadviezen. Voorlopig zijn de adviezen gebaseerd op scooters die op het fietspad mogen (25 km/u). In een volgende fase komen er adviezen bij voor scooters die harder gaan (45 km/u).

Electrische deelscooter van Check

Het gebruiken van een elektrische deelscooter

Naast het tonen van de scooter in het reisadvies zie je bij een aantal steden nu ook informatie over de beschikbaarheid en het huren van elektrische deelscooters. Voor het toevoegen van de deelscooters zijn wij de samenwerking gestart met Felyx en Check, bedrijven die deze vervoermiddelen in steeds meer steden aanbieden. Hierna zullen er nog andere deelscooterpartijen volgen. We staan open om dit verder uit te breiden dus benader ons als er interesse is in een samenwerking.  

Vanaf nu wordt de mogelijkheid om een deelscooter te gebruiken in de 9292 app getoond. Voor het reserveren en gebruiken van een scooter moeten voorlopig de apps van Check en Felyx nog worden gedownload. Deelscooters van Check vind je onder andere in Rotterdam, Den Haag en Breda. Deelscooters van Felyx zijn te vinden in onder andere Groningen en Eindhoven.

Volgende stap: reserveren en betalen

De volgende stappen die wij gaan zetten zijn het reserveren en betalen van een (elektrische) deelfiets in de 9292 app en daarna het tonen en selecteren van de (elektrische) deelfiets en deelscooter op de kaart. Het uiteindelijke doel is om ook de elektrische deelscooter direct in de 9292 app te reserveren en te betalen.

Hoe plan je met de fiets of scooter in voor/natraject? (YouTube)  

Download de laatste update

De meest recente versie van de 9292 app staat in de appstores, download deze om hiermee te kunnen plannen. Versie 2.5.0 voor Iphone, versie 2.5.6 voor Android en 2.5.8 voor Huawei.

Let op: Reis alleen als het noodzakelijk is, ga niet onnodig op pad. Lees er meer over in ons bericht OV en het coronavirus

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)