Nieuws

Nieuwe features in de app

Plannen met de huurfiets, vervoer op aanvraag en de Playlist Generator

Laatste update: maandag 15 februari 2021 16:45

De ontwikkelingen in onze app gaan ondanks de huidige maatregelen in het OV door. Mede dankzij alle feedback van onze gebruikers zijn er mooie aanpassingen doorgevoerd en nieuwe functies ontwikkeld. Zo kun je nu een reis plannen met gebruik van een huurfiets aan het eind van je reis, hebben we de Watertaxi als onderdeel van vervoer op aanvraag toegevoegd en kun je voor de duur van je reisadvies een opmaat gemaakte playlist luisteren. We vertellen je er graag meer over. 

Let op: Reis alleen als het noodzakelijk is, ga niet onnodig op pad. Lees er meer over in ons bericht OV en het coronavirus

Mogelijkheden ‘Begin en einde’ van je reis uitgebreid

Het was al mogelijk om aan het begin en het einde van je reis, naast het standaard lopen, te kiezen voor het gebruik van je eigen fiets. De fietsroute en reistijd nemen we mee in de planning naar je eindbestemming. Bij deze optie toonden we al als extra service de locaties van fietsverhuurpartijen.

De keuzeopties aan het begin en einde van je reis hebben we uitgebreid. Vanaf nu kun je naast je eigen fiets ook kiezen voor de optie eigen elektrische fiets/scooter of voor de mogelijkheid van het plannen met een huurfiets.

Plan je reis met een huurfiets

Bij de keuze van een huurfiets zie je meerdere aanbieders van huurfietsen terug in onze app. We houden bij het plannen van je reis rekening met de tijd dat je de fiets moet ophalen bij de verhuurlocatie. Natuurlijk nemen we de reistijd met de fiets mee in de planning naar je eindbestemming.

In het reisadvies klik je door op de gewenste verhuurlocatie en lees je meer over de openingstijden, locatie en voorwaarden van je gekozen verhuurder. Op dit moment vind je Cykl, HTM fiets en OV Fiets terug in de app. We werken eraan om het aanbod van verhuurfietsen te vergroten en meer aanbieders toe te voegen.

Hoe plan je met de fiets of scooter in voor/natraject? (YouTube)  

Start met ‘vervoer op aanvraag’

Naast het openbaar vervoer dat volgens dienstregeling rijdt, zijn er ook veel vormen van vervoer op aanvraag. Voorbeeld hiervan is de Watertaxi in Rotterdam. Dit is een vervoermiddel dat je van tevoren moet reserveren vanaf jouw gewenste halte naar jouw gewenste eindhalte.

We zijn druk bezig om deze vormen van vervoer duidelijker te gaan tonen in de planner. Het eerste deel van die ontwikkeling is nu doorgevoerd in de app en als eerste stap vind je in deze versie de Watertaxi in Rotterdam terug in de reisadviezen. Op dit moment kun je en vervoermiddel da op aanvraag is nog niet in-/uitschakelen, we proberen dit om korte termijn wel mogelijk te maken. Ook staat het op de planning om vanuit de app ‘vervoer op aanvraag’ te reserveren, boeken en betalen.

Playlist Generator

Klik op de button onderaan je reisadvies voor een opmaat gemaakte playlist. Je krijgt dan bij elk reisadvies een afspeellijst aangeboden die precies de reisduur vult, helemaal naar jouw muzieksmaak. Nu werkt dit alleen nog via Spotify, later zullen er meer muziekdiensten worden toegevoegd. Lees er meer over in ons 9292 nieuwsbericht - Hoe werkt de Playlist Generator of kijk de video op YouTube.

Hoe werkt de Playlist Generator? (YouTube)  

Download nu de meest recente versie van de app

De meest recente versie (2.5.6 voor Android2.5.0 voor iPhone en 2.5.8 voor Huawei) is uitgerold in de appstores, download deze om hiermee te kunnen plannen.

Beeld: Watertaxi

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)

 

Download de app via:

 Logo PlayStore  Logo AppStore  Logo Appgalary