Nieuws

Nieuwe dienstregeling 2019

Wijzigingen in de dienstregeling van alle OV-bedrijven

Laatste update: donderdag 29 november 2018 10:00

Vanaf 9 december 2018 veranderen de meeste dienstregelingen. Deze nieuwe dienstregelingen vind je nu in onze OV-reisplanner. Plan een reis voor jouw traject om te zien wat de nieuwe dienstregeling voor jouw reis betekent. In dit bericht vind je ook per OV-bedrijf wat de veranderingen voor het komend jaar zijn.

Nieuwe dienstregeling en OV-bedrijven 

Elk jaar gaat in december de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. Dit jaar wijzigt in een aantal gebieden ook het OV-bedrijf die de dienstregeling uitvoert. Al deze dienstrgelingen zijn terug te vinden in onze OV-reisplanner.

Plan je reis  

Overzicht wijzigingen per 9 december 2018

EBS nieuw in regio Voorne-Putten en Rozenburg

Vanaf zondag 9 december 2018 start in de regio Voorne-Putten en Rozenburg de nieuwe dienstregeling met een nieuwe vervoerder. EBS verzorgt de komende tien jaar het OV in deze regio. Reis je regelmatig in dit gebied lees dan mee welke wijzigingen invloed op jouw reis hebben.

Qbuzz nieuw in regio Drechtsteden, Molenlanden & Gorinchem en op de MerwedeLingelijn

Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz voor minimaal 8 jaar het busvervoer in het concessiegebied Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en op de trein MerwedeLingelijn. De fusiegemeente Vijfheerenlanden valt vanaf 1 januari 2019 onder provincie Utrecht en wordt vanaf dat moment door U-OV gereden. Reis je regelmatig in een van deze gebieden, lees dan mee welke wijzigingen invloed op jouw reis hebben.

Overzicht bij de OV-bedrijven

Zodra er informatie over de dienstregeling per OV-bedrijf bekend is kun je hieronder doorklikken naar de informatie die hierover te lezen is op hun website.

Nieuwe OV-prijzen 2019

Vanaf 1 januari 2019 zijn er ook wijzigingen in de prijzen. Hoeveel je reis kost kun je onderaan je reisadvies zien. Je kunt ook kijken wat de prijzen van abonnementen zijn op onze speciale pagina's hierover. Of klik onderaan het reisadvies (in de website) door op 'Prijs opbouw' en daarna op 'Bekijk alle prijzen' om de specifieke prijsinformatie voor jouw reis te zien. 

Let op! Helaas hebben wij voor het reizen vanaf 9 december 2018 nog niet voor alle gebieden de OV-chipkaarttarieven ontvangen en zijn hierdoor nog niet verwerkt in de planner. Zodra deze tarieven verwerkt worden zijn deze te zien bij de reisadviezen. Vanaf dat moment kun je ook weer via het reisadvies een abonnementsadvies opvragen.

Feestdagen

Het openbaar vervoer rijdt tijdens Oudejaarsavond & Nieuwjaarsdag een andere dienstregeling dan op normale dagen. De wijzigingen voor de feestdagen zijn op dit moment nog niet verwerkt. Plan je reis kort van te voren zodat je met de juiste planning op reis gaat. 

Laatste update van dit bericht: 4 december 11.00 uur

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)