Nieuwsoverzicht

Nieuw in de 9292 app

OV reisplanner en e-tickets voor trein, bus, tram en metro in 1 app

Laatste update: dinsdag 28 mei 2024 08:00

Zoals je gewend bent plan je natuurlijk al je reizen met het OV in onze app. De reisplanner 9292 app heeft de actuele diensteregelingen van alle openbaar vervoer bedrijven in Nederland zoals onder andere: NS, Arriva, Keolis, Syntus, Breng, GVB, HTM, Connexxion, EBS, Hermes, Qbuzz, RET, Waterbus en U-OV. Ook de dienstregelingen van rederijen die naar Texel, Vlieland, Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling zitten in de app. 

We vertellen je graag wat er nieuw is in de app en hoe je hier gebruik van kunt maken. 

Direct door naar:

E-tickets in de 9292 app: nu vervoersbewijzen van alle ov-bedrijven 

De 9292 app met de reisplanner voor trein, bus, tram, metro en veer wordt steeds uitgebreider. Via de 9292 app kun je bij een reisadvies direct e-tickets kopen. 

Voordelen van het 9292 e-ticket

 • 1 e-ticket voor je complete reis - Ook als je overstapt of met verschillende vervoerders reist.
 • Meerdere reizigers – Je kunt tickets kopen voor jezelf en voor jouw medereizigers.
 • Vooraf alles geregeld – Je kunt direct reizen in het OV zonder zorgen over je vervoersbewijs.
 • Parkeer met korting – Je krijgt korting op parkeren bij de P+R bij NS-stations.

Nieuwsgierig? Probeer het uit in de app of klik op de link voor meer informatie. 

Meer weten over e-tickets in de 9292 app?

7 handige tips voor de 9292 app 

De 9292 app is super uitgebreid. Naast alle actuele dienstregelingen van alle OV bedrijven in Nederland vind je er ook e-tickets voor je hele reis. We geven je - als een van de ruim 2 miljoen gebruikers per maand - graag een aantal tips om de app zo optimaal mogelijk te gaan gebruiken. We hebben ook  nieuwe functies toegevoegd die we aan de hand van de tips graag aan je uitleggen. Lees mee! 

Lees de 7 handige tips voor de 9292 app 

Download de laatste versie 9292 app

Laatste update van de 9292 downloaden kan in de appstores. Zorg dat je altijd de laatste versie op je telefoon hebt staan zodat je gebruik kunt maken van de beste ervaring.

Heb je de 9292 app nog niet, download hem via deze link of zoek naar "9292" in de app store op je telefoon. 

Logo PlayStore Logo AppStore Logo AppGallery

Laatste update van de 9292 app

 • Vertrekwekker: Deze wekker stel je in in de 9292 app. Hiermee krijg je een seintje als het tijd is om te vertrekken. Dan weet je zeker dat je de trein, bus, tram of metro niet mist.
 • Vervoer op aanvraag uitzetten: Zitten er tussen jouw opgevraagde reisadviezen opties waarbij je met vervoer op aanvraag (bijvoorbeeld een belbus) moet reizen? Onder 'Opties' kun je 'Vervoer op aanvraag' uitzetten. Er worden dan alleen nog adviezen getoond waarbij je het vervoer niet vooraf hoeft te reserveren. 
  Let op: in sommige gevallen is er zonder vervoer op aanvraag geen reisadvies mogelijk. 
Eerdere updates:
 • Live voertuigposities: Bij Vertrektijden in de app kun je nu ook de live posities van trein/bus/tram/metro vinden. Ook zie je de hele route van de trein/bus/tram/metro. Je kunt de live locatie ook vinden als je in het reisadvies op de opstaphalte klikt. 
 • Widgets: gebruikers van de iPhone app kunnen nu ook widgets op hun homescreen plaatsen van de 9292 app. Het is de Locaties widget waarmee je nog sneller naar je favoriete bestemmingen kunt plannen. In de Android app volgt dit ook snel. 
 • Huren in de buurt: In de 9292 app tonen we fietsverhuurlocaties en de actuele beschikbaarheid van huurfietsen & huurscooters. 
  Momenteel kun je via de 9292 app fietsen huren en betalen via de 9292 app in bijvoorbeeld Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Je vindt de oranje deelfietsen inmiddels in ook in Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem en langs de stations van de MerwedeLingelijn als Leerdam, Hardinxveld en Arkel.
  Om de fiets te huren moet je binnen 50 meter van de fietslocatie zijn. Deze locaties kan je op de map binnen de app zien.
  De 9292 app toont ook al de actuele beschikbaarheid huurfietsen en huurscooters van aanbieders als Check, Felyx, Keobike en OV-fiets 
 • Woon je in een gebied waar Flex OV (bijv Syntus Flex) of Vraagafhankelijke Vervoer rijdt (bijv haltetaxiRRReis of Watertaxi) dat je een uur van de tevoren moet reserveren en je wil deze reisvorm niet, dan kun je die in je reisadvies via "Opties" uitzetten. Het advies wordt daarna automatisch bijgewerkt. Het "vinkje" wordt onthouden. Mocht je een andere reis wel gebruik willen maken van deze reisvorm (bijv op tijden dat het regulier openbaar vervoer niet of minder frequent rijdt) dan kun je het weer aanzetten via "Opties" in je reisadvies.
 • Verbetering reisopties van je reis: personaliseer je reisadvies nog verder door vervoer met toeslag en/of vervoer op aanvraag aan- of uit te zetten. Je vindt deze verbetering bij je reisadvies via het knopje 'Opties'.
  Lees hier meer over deze nieuwe functie.
 • Verbetering Instellingen lopen & rijden: aangeven of de planner zich strict aan je max. tijd lopen & rijden instellingen moet houden of toch nog een alternatief mag voorstellen buiten je instellingen. Je vindt deze keuze in het menu onder instellingen > Tijden lopen & rijden
 • Beschikbaarheid elektrische huurfietsen & elektrische scooters van TIER in voor & na transport in Amersfoort, Utrecht & Eindhoven. Bij je reisadvies kun je bij 'eindig' aangeven op welke manier je jouw reis wil eindigen.
  Lees hier meer over de fiets in de 9292 app
 • Reisadvies & Tickets haltetaxiRRReis: haltetaxiRRReis is een deeltaxi op die op bestelling flexibel van halte naar halte rijdt. HaltetaxiRRReis sluit goed aan op de bus en/of trein. Het reserveren van deze haltetaxi kan vanaf nu in onze app.

  HaltetaxiRRReis rijdt in provincie Gelderland, de Limburgse gemeente Mook en Middelaar en tussen plaatsen in Gelderland en de stations Zwolle, Deventer, Goor, Mook-Molenhoek, ’s-Hertogenbosch, Gorinchem, Rhenen, Veenendaal, Bocholt (D) en Emmerich (D).

  De haltetaxi rijdt ook op tijdstippen en dagen waarop de (buurt)bus of trein niet rijdt of niet elk uur rijdt. Bijvoorbeeld overdag in de daluren, in de avond of in het weekend. Doordeweeks rijdt de haltetaxi tussen 06.00 uur en 01.00 uur. In het weekend en op feestdagen tussen 08.00 uur en 00.00 uur. Wil je meer weten over haltetaxiRReis, kan dan op deze pagina

Hoe werkt de 9292 app?

In het artikel "7 handige tips voor de 9292 app" lees je wat alle handige functies zijn waardoor je sneller je reisadvies op kunt vragen. 

Bekijk alle uitlegvideo's via YouTube

Hoe plan je een reis?  

Hoe koop je een ticket in de app?  

Hoe voeg je een locatie/traject toe?  

Hoe plan je met fiets of scooter?  


Nieuw in de vorige updates van de 9292 app:

Kaart met huurvoertuigen

Eerder hebben we de kaart met huurvoertuigen toegevoegd in het laatste gedeelte van je reis als je een huurvoertuig (fiets/scooter) hebt ingesteld in de planner. Ook hebben we diverse kleine verbeteringen verwerkt waardoor de app nog fijner werkt.

Hubtaxi live in de app  

De 9292 App biedt steeds meer mogelijkheden en informatie. Naast de (deel)fiets en (deel)scooter worden er verschillende vormen van vervoer op aanvraag toegevoegd. Onlangs was het de beurt aan de hubtaxi. De hubtaxi rijdt in de regio Groningen-Drenthe. In deze regio biedt het OV-bureau de hubtaxi aan, die reizigers naar OV-knooppunten (hubs) kan brengen, of van daar naar hun bestemming, tegen een aantrekkelijk tarief. 

Deelvervoer in meer steden beschikbaar

In de 9292 app is het mogelijk om met een deelfiets of -scooter (25 km/u) te plannen. Onlangs zijn hier ook de 45km/u scooters van Check en Felyx aan toegevoegd. Daarnaast hebben we het aantal steden uitgebreid waar gepland kan worden met een deelscooter. Voor Felyx betekent dit dat Amsterdam, Haarlem, Delft, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch zijn toegevoegd. Voor Check is dit Amsterdam.

Stel zelf in hoelang je loopt of rijdt (fiets en scooter) 

De ontwikkelaars hebben weer hard gewerkt aan een unieke nieuwe feature. Vanaf nu is het mogelijk zelf de maximale tijd en snelheid in te stellen die je wilt lopen of rijden bij het gebruik van een fiets of scooter. Deze instellingen pas je aan via de ‘Menu’-knop in de app.

Vragen over de app?

Heb je na de bovenstaande uitleg nog een vraag? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Mogelijk staat het antwoord dat je zoekt daar al tussen.

Ander nieuws van 9292


9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)