Nieuws

Nieuw bij 9292: de OV Prijswijzer

OV Prijswijzer biedt uitkomst bij abonnementskeuze

Laatste update: donderdag 21 januari 2016 09:30

Het berekenen welk abonnement je nodig hebt voor je vaste OV-traject is vaak een hele klus. Helemaal als je met meerdere OV-bedrijven je reis maakt. Vanaf nu hebben we hier een handig hulpmiddel voor. De OV prijswijzer! Er zitten maar liefst 118 soorten abonnementen in. Lees meer over de werking ervan in dit bericht.

Hoe werkt de OV Prijswijzer?

Je vindt de OV Prijswijzer onderaan het reisadvies. Daar zie je bij de prijsberekening een mogelijkheid om te klikken op “Abonnement van je reis”. De OV Prijswijzer berekent vervolgens op basis van het door jou opgezochte reisadvies (heen- en terugreis moet hetzelfde zijn) wat het voordeligste reisproduct is. Dit is ook afhankelijk van je leeftijd en van het aantal keer dat je de reis maakt per week of per maand.

Momenteel maakt de OV Prijswijzer een berekening met de 118 abonnementen en kortingsproducten die in het systeem verwerkt zijn. Deze zijn allemaal 7 dagen in de week en voor 24 uur geldig en hebben verder geen beperkingen.

De keuze is reuze

Het kiezen van het juiste abonnement is de laatste jaren steeds ingewikkelder geworden. Het aantal abonnementen is explosief gegroeid en veel abonnementen hebben eigen voorwaarden, waardoor je  vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Wij toonden alle mogelijke abonnementen al wel in onze prijsadviezen maar het bleef vaak puzzelen. Zelfs voor de medewerkers van het call center die gespecialiseerd zijn in het beantwoorden van de vaak complexe tariefvragen! Met de nieuwe OV Prijswijzer van 9292 kun je de meeste abonnementsadviezen zelf opvragen.

Ontwikkelingen OV Prijswijzer

In de OV Prijswijzer zijn nu 118 abonnementen opgenomen die geen beperkingen kennen qua tijd of dag. Abonnementen in daltijden en voor specifieke dagen plus enkele abonnementen met sterk afwijkende rekenmethodieken volgen later. We werken inmiddels al aan een volgende versie waarin we de ontbrekende abonnementen meenemen. Wij tonen alle abonnementen en tariefsoorten die nog niet zijn opgenomen in de OV Prijswijzer als vanouds in de prijsinformatie behorend bij het reisadvies.

Test geslaagd

De OV Prijswijzer is eerst getest bij het call center en door professionals van enkele OV-bedrijven. Door de enthousiaste reacties van deze specialisten zijn wij er van overtuigd dat de OV Prijswijzer een grote toegevoegde waarde gaat bieden.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,70 p/m max. €14, vanaf 12 dec 2016 €0,90 p/m max. €18)