Nieuwsoverzicht

HaltetaxiRRReis in de 9292 planner

Boek haltetaxi's in Gelderland en omgeving

Laatste update: dinsdag 26 juli 2022 15:00

Reis je in Gelderland en omgeving? Dan hebben we goed nieuws. Met 9292 boek je nu ook de haltetaxi's van haltetaxiRRReis. Haltetaxi’s zijn deeltaxi’s en rijden naar speciale haltes die op plaatsen staan waar eerder geen bushalte was. Daarnaast rijden haltetaxi’s ’s avonds tussen alle bushaltes in Gelderland als het reguliere openbaar vervoer niet meer rijdt. De haltetaxi pakt altijd de snelste route tussen jouw opstappunt en aankomstlocatie. Daarbij sluit de haltetaxi goed aan op je volgende bus of trein. Op die manier reis je nog gemakkelijker!

Via de 9292 app plan, reserveer en betaal je nu makkelijk je reis inclusief haltetaxiRRReis. Doe dat wel op tijd want haltetaxiRRReis moet je minstens een uur van tevoren bestellen. Hoe? Dat leggen we je graag uit in dit bericht.

Waarom reizen met haltetaxiRRReis?

HaltetaxiRRReis heeft een aantal kenmerken:

  • Het is een deeltaxi op bestelling;
  • De haltetaxi rijdt via de snelste route van halte naar halte;
  • Sluit goed aan op de bus en/of trein;
  • Rijdt ook op tijdstippen en dagen waarop de (buurt)bus of trein niet rijdt of niet elk uur rijdt;
  • Doordeweeks rijdt de haltetaxi tussen 06.00 uur en 01.00 uur. In het weekend en op feestdagen tussen 08.00 uur en 00.00 uur.

Waar rijdt haltetaxiRRReis

HaltetaxiRRReis rijdt in:

  • Provincie Gelderland
  • De Limburgse gemeente Mook en Middelaar
  • Tussen plaatsen in Gelderland en de stations Zwolle, Deventer, Goor, Mook-Molenhoek, ’s-Hertogenbosch, Gorinchem, Rhenen, Veenendaal, Bocholt (D) en Emmerich (D).

Hoe plan en bestel je een rit voor haltetaxiRRReis?

Plan je reis in de app zoals je dat gewend bent. Standaard staat ‘Vervoer op aanvraag’, waar HaltetaxiRRReis onder valt, in de opties aan. In de gebieden waar deze haltetaxi rijdt tonen we vervolgens de mogelijkheden in je reisadvies.

Ticket en reservering haltetaxiRRReis

In de app kies je welk reisadvies het best bij je reiswens past. Klik onderaan het reisadvies op ‘E-tickets kopen’. Kies voor hoeveel personen je de reis wilt maken en vink de onderdelen van je reis aan waarvoor je een ticket nodig hebt. Bij het kopen van een ticket voor haltetaxiRRReis wordt er gelijk een reservering gemaakt voor de haltetaxi.

Bij je contactgegevens geef je het telefoonnummer door waarmee de taxicentrale contact met je zal opnemen.

Reizen met haltetaxiRRReis en het 9292 e-ticket

Je gekochte ticket voor haltetaxiRRReis staat nu bij je overige tickets in het menu van de app onder ‘Mijn e-tickets’. Tik op het kaartje om het hele ticket te openen en laat deze bij het instappen van de haltetaxi aan de chauffeur zien.

De haltetaxi herken je aan de benaming op de stickers met haltetaxiRRReis aan de buitenkant van de taxi of met een bordje achter de voorruit.

Als de chauffeur je onverhoopt niet kan vinden dan zal de chauffeur je bellen op het nummer dat je bij het kopen van het ticket hebt opgegeven.

Let op!

Reizen met kinderen

Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis mee met een betalende begeleider van minimaal 18 jaar. Reserveren voor kinderen tot en met 11 jaar is nog niet mogelijk via de 9292 app. Bel hiervoor naar de klantenservice van haltetaxiRRReis op 085-0046699.

Reis annuleren

Een reis met de haltetaxi kan tot een half uur van tevoren zonder kosten worden afgemeld. Het afmelden van een reis kan nog niet via de 9292 app. Bel voor het afmelden van een reis naar de klantenservice van haltetaxiRRReis op 085-0046699 (lokaal tarief)

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)