Nieuwsoverzicht

Fietsersbond en 9292 werken samen om fiets en ov nog beter te combineren

OV en fiets vormen gouden combinatie

Laatste update: dinsdag 22 maart 2022 12:00

Het openbaar vervoer en de fiets vormen samen een gouden combinatie. Dagelijks gebruiken honderdduizenden Nederlanders de fiets en het ov om op hun plek van bestemming te komen. Het is daarom niet gek dat 9292, het grootste ov-platform van Nederland, en de Fietsersbond, dé belangenbehartiger van fietsers in Nederland, nu gaan samenwerken. De twee organisaties gaan samen nieuwe diensten ontwikkelen die waardevol zijn voor fietsende ov-reizigers.

Voor- en natransport

In de 9292-app kun je al langer een reis plannen waarbij je voor het eerste en/of laatste gedeelte van je reis gebruik kunt maken van de fiets. Je eigen (elektrische) fiets, maar ook ov-fiets en andere huurfietsen. De app laat verschillende aanbieders zien op de route en toont ook meteen de beschikbaarheid van deze fietsen. Begin maart is 9292 gestart met een pilot van de verhuur van fietsen in de 9292 app. De nieuwe functie “Huren in de buurt” is nu als pilot beschikbaar en komt binnenkort voor alle reizigers beschikbaar via de populaire 9292 app.

Met de Fietsersbond gaat 9292 nu onder meer de fietsroutes in de app verbeteren. Volgens directeur Joost Mortier van 9292 moet de samenwerking ervoor zorgen dat het aantal mensen dat de fiets naast het ov gebruikt steeds groter wordt. “De helft van onze reizigers bereid is om 10 minuten of langer te fietsen aansluitend op het openbaar vervoer. Daarnaast vindt 35% van de reizigers dat het geven van fietsinformatie ook goed bij onze dienstverlening past. Daarom werken wij graag samen met de Fietsersbond.”

Kennis delen

Ook directeur Esther van Garderen van de Fietsersbond is enthousiast over de samenwerking. “Met de fiets en het openbaar vervoer kun je overal komen. Door met elkaar onze kennis over fietsen en openbaar vervoer te delen helpen we onze leden en gebruikers om nog makkelijker de keuze te maken voor een duurzame reis”.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)