Nieuwsoverzicht

Fiets in de 9292 app

Plan je fiets mee in de app of check de fietsverhuurlocaties

Laatste update: maandag 16 mei 2022 16:00

In de 9292 app tonen we fietsverhuurlocaties en de actuele beschikbaarheid van huurfietsen. Heb je in de app bij het laatste deel van je reis aangegeven dat je wilt fietsen? Dan laten we zien of er nog een huurfiets beschikbaar is bij jouw locatie en nemen we dat mee in je reisadvies.  

Hoe plan je een deel van je reis met de fiets?

Om een reis te plannen vul je op je beginscherm van de 9292 app wat je vertrek- en aankomstlocatie is. De app geeft direct reisadviezen met de huidige dag en tijd. Deze verschijnen onder het planblok. Maak hierna je aanpassingen voor dag, tijd en vervoersmiddel als dat nodig is. 

Wil je jouw reis starten of eindigen met een fiets dan geef je dat op dit moment aan. Klik hiervoor op ‘Start’ of ‘Eindig’ en kies in dit geval het icoontje van de fiets. In de app verschijnen direct de aangepaste reisadviezen waarin de fietsroute en tijdsduur naar de overstaphalte is meegenomen. 

Hoe plan je met de fiets in voor/natraject? (YouTube) 

Geen eigen fiets? Huur hem bij Cykl, Donkey Republic, HTM Fiets, Keobike, OV-fiets of Tier!

Heb je voor het laatste deel van je reis aangegeven dat je wilt fietsen, dan laten we op dat deel ook zien of er een fietsverhuurlocatie in de buurt is. Als dat zo is dan zie je direct wat op dat moment de actuele stand van het aantal beschikbare fietsen is. Op dit moment tonen we de fietsverhuurlocaties met actuele stand van het aantal te huren fietsen van:

  • Cykl - Wageningen
  • Donkey Republic - Amsterdam, Den Haag, Dordrecht en Rotterdam
  • HTM Fiets - Den Haag
  • Keobike - Amersfoort, Almere en op de Veluwe (regio's Apeldoorn, Ede en Harderwijk)
  • OV-fiets - landelijk
  • Tier - Almere, Amersfoort, Eindhoven en Utrecht

Tip! Sla je reisadvies op om de actuele stand van het aantal fietsen tijdens je reis nog even te checken. Klik op de locatie van de fietsverhuurder voor meer informatie. Onderaan die informatie klik je op 'navigeer naar fietsverhuur' om makkelijk vanaf je aankomstlocatie de weg naar je huurfiets te vinden. 

Pilot verhuur van fietsen in de app

9292 is gestart met een pilot van de verhuur van fietsen in de 9292 app. Hiermee is het mogelijk dat je bij het plannen van een reis in de app voor het laatste gedeelte van de reis ook direct een fiets huurt. Alles in één app, wel zo makkelijk. Nieuwsgierig en wil je meetesten? Je leest er meer over in het bericht via onderstaande link.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€1,00 /min. max. €20)