Nieuws

Dienstregeling Kerst en Oud & Nieuw

Andere vertrektijden rond de feestdagen in december

Laatste update: maandag 10 december 2018 10:00

Het openbaar vervoer rijdt tijdens Oudejaarsavond & Nieuwjaarsdag een andere dienstregeling dan op normale dagen. De wijzigingen voor de feestdagen zijn op dit moment nog niet in de planner verwerkt. Plan je reis kort van te voren zodat je met de juiste planning op reis gaat. Fijne feestdagen en jaarwisseling!

Kerstdagen

Op Eerste en Tweede Kerstdag rijdt het OV op dezelfde tijden als op een zondag. Mochten hier uitzonderingen op zijn dan laten we dat hier zo snel als dit bij ons bekend is weten.

Oud en Nieuw

Op Oudejaarsavond rijden de meeste OV-bedrijven tot ongeveer 20.00 uur. Na middernacht gaan alleen de nachttreinen en enkele nachtbussen weer rijden. Op maandag 1 januari 2019 rijden de meeste vervoerders als op zondag.

Situatie per vervoerder

Zodra we meer informatie hebben over de uitzonderingen die gelden per vervoerder laten we dat hieronder weten.

GVB rijdt met metro 52 en 54 op nieuwjaarsnacht

Ook komende nieuwjaarsnacht zet GVB extra openbaar vervoer in voor reizigers die na het vieren van de jaarwisseling met het OV naar huis of naar hun hotel willen. Op oudejaarsavond 31 december rijdt GVB met al het vervoer de laatste ritten rond 20:00 uur. Om 01:30 uur start het nachtnet en rijden de GVB bussen hun eerste ritten. Naast de extra inzet van GVB nachtbussen, en natuurlijk de veren, rijden ook de metro’s 52 (Noord/Zuidlijn) en 54.

RET - Reis gratis met de metro naar het Nationale vuurwerk

Oud & nieuw in Rotterdam wordt ook dit jaar weer groots gevierd met Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland, precies om 00.00 uur.

Na het succes van de voorgaande jaren maken ook dit jaar de gemeente Rotterdam en de RET het mogelijk om tussen 22.00 en 02.00 uur gratis met de metro te reizen! Op 31 december rijden metrolijnen C en E tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Om de 10 minuten rijdt metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en metrolijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes zullen tussen 22.00 en 02.00 uur open staan waardoor je gratis met de metro kan reizen.

Plan je reis

Ben je van plan om te reizen rondom de jaarwisseling en wil je weten hoe en wanneer het openbaar vervoer rijdt? Plan dan je reis kort van tevoren.

9292 wenst je fijne feestdagen!

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)