Nieuws

Dienstregeling Kerst en Oud & Nieuw

Andere vertrektijden rond de feestdagen in december

Laatste update: donderdag 27 december 2018 14:00

Het openbaar vervoer rijdt tijdens Oudejaarsavond & Nieuwjaarsdag een andere dienstregeling dan op normale dagen. De wijzigingen voor deze dagen zijn verwerkt in de planner. Plan je reis kort van te voren zodat je met de juiste planning op reis gaat. Fijne jaarwisseling!

Oud & Nieuw

Op oudejaarsavond rijden de meeste OV-bedrijven tot ongeveer 20.00 uur. Na middernacht gaan alleen de nachttreinen en enkele nachtbussen weer rijden. Op dinsdag 1 januari 2019 rijden de meeste vervoerders als op zondag. Alle wijzigingen voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag zijn verwerkt in de planner. 

Bijzonderheden tijdens Oud & Nieuw

Zodra we meer informatie hebben over de uitzonderingen die gelden per vervoerder laten we dat hieronder weten.

Arriva

Vanaf circa 20.00 uur rijden er geen treinen en bussen. De bussen en treinen rijden ritten die voor 20.00 uur zijn begonnen wel uit tot de laatste halte/station. Vanaf 20.00 uur vertrekken er geen nieuwe ritten meer.

Voor Arriva in Noord-Brabant geldt dat er op 31 december géén nachtbussen rijden. 

GVB rijdt met metro 52 en 54 op nieuwjaarsnacht

Ook komende nieuwjaarsnacht zet GVB extra openbaar vervoer in voor reizigers die na het vieren van de jaarwisseling met het OV naar huis of naar hun hotel willen. Op oudejaarsavond 31 december rijdt GVB met al het vervoer de laatste ritten rond 20:00 uur. Om 01:30 uur start het nachtnet en rijden de GVB bussen hun eerste ritten. Naast de extra inzet van GVB nachtbussen, en natuurlijk de veren, rijden ook de metro’s 52 (Noord/Zuidlijn) en 54.

RET - Reis gratis met de metro naar het Nationale vuurwerk

Oud & nieuw in Rotterdam wordt ook dit jaar weer groots gevierd met Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Met als hoogtepunt de grootste vuurwerkshow van Nederland, precies om 00.00 uur.

Na het succes van de voorgaande jaren maken ook dit jaar de gemeente Rotterdam en de RET het mogelijk om tussen 22.00 en 02.00 uur gratis met de metro te reizen! Op 31 december rijden alleen metrolijnen C en E tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Om de 10 minuten rijdt metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en metrolijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes zullen tussen 22.00 en 02.00 uur open staan waardoor je gratis met de metro kan reizen.

De overige lijnen van RET stoppen op oudjaarsavond rond 20.00 uur met hun dienstregeling. Deze wijzigingen zijn al opgenomen in onze planner.

U-OV

De U-OV nachtlijnen rijden niet in de nacht van 31 december 2018 op 1 januari 2019.

Plan je reis

Ben je van plan om te reizen rondom de jaarwisseling en wil je weten hoe en wanneer het openbaar vervoer rijdt? Plan dan je reis kort van tevoren.

9292 wenst je fijne feestdagen!!

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)