Nieuws

Dienstregeling kerst en oud & nieuw

Andere vertrektijden rond de feestdagen in december

Laatste update: woensdag 11 december 2019 09:00

Het openbaar vervoer rijdt op kerstdagen en tijdens oudjaarsavond & nieuwjaarsdag een andere dienstregeling dan op normale dagen. De wijzigingen voor deze dagen worden verwerkt in de planner. Plan je reis kort van te voren zodat je met de juiste planning op reis gaat. Fijne feestdagen!

Kerstdagen

Over het algemeen rijdt het openbaar vervoer op eerste kerstdag (woensdag 25 december) en tweede kerstdag (donderdag 26 december) op dezelfde tijden als op een zondag. Mochten hier uitzonderingen op zijn dan laten we dat hier zo snel als dit bij ons bekend is weten.

Oud & nieuw

Op oudjaarsavond rijden de meeste OV-bedrijven tot ongeveer 20.00 uur. Na middernacht gaan alleen de nachttreinen en enkele nachtbussen weer rijden. Op woensdag 1 januari 2020 rijden de meeste vervoerders als op zondag. Alle wijzigingen voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag zijn verwerkt in de planner. 

Bijzonderheden tijdens de feestdagen

Zodra we meer informatie hebben over de uitzonderingen die gelden per vervoerder laten we dat hieronder weten.

HTM

Extra trams naar de Haagse binnenstad:

Op zondag 15, donderdag 19, vrijdag 20 en zondag 22 december rijden er meer trams naar de Haagse binnenstad. Dit betreft de tramlijnen 1, 2, 3, 4 en 9.

Kerstvakantiedienstregeling:

  • Van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari rijden de bussen en trams van HTM op werkdagen volgens een vakantiedienstregeling. Dit betekent dat er tijdens de ochtend- en avondspits minder bussen en trams rijden. Dat geldt voor de tramlijnen 1, 2, 3, 4, 6, 9 en 16. Bij de bus zijn er wijzigingen op de buslijnen: 21, 23, 26 en 29. Bus 27 rijdt niet tijdens de kerstvakantie.
  • Op woensdag 25 december en donderdag 26 december rijden de trams en bussen een zondagse dienst.
  • Op dinsdag 31 december, oudejaarsavond, rijden de laatste trams en bussen vanaf 20.30 uur.
  • Op nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari, rijden de bussen en trams vanaf 9.00 uur.
  • Check voor vertrek altijd de reisplanner voor de juiste vertrektijd!

RET - Reis gratis met de metro naar Het Nationale Vuurwerk

Oud & nieuw in Rotterdam wordt ook dit jaar weer groots gevierd met Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. Naast Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug is er dit jaar ook een tweede vuurwerkshow bij Nesselande. Naar beide shows kun je dit jaar gratis reizen tussen geselecteerde metrostations.

Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de vuurwerkshows om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden.

Na het succes van de voorgaande jaren maken ook dit jaar de gemeente Rotterdam en de RET het mogelijk om tussen 22.00 en 02.00 uur gratis met de metro te reizen!  De normale dienstregeling stopt op oudejaarsdag tussen 20.00 en 22.00 uur. Na de normale dienstregeling zal de RET extra metro’s inzetten.

U-OV

Tijdens de kerstvakantie rijdt U-OV een aangepaste dienstregeling. Deze geldt van vrijdag 22 december 2019 tot en met zaterdag 4 januari 2020. Maar dit geldt niet voor alle lijnen. Op de site van U-OV lees je om welke lijnen het gaat. Of plan je reis, de wijzigingen zijn in de planner verwerkt. 

Waterbus

Van vrijdag 13 december 2019 tot en met zondag 15 december 2019 vindt de jaarlijkse Kerstmarkt in Dordrecht plaats. Gedurende dit weekend zal Waterbus een aangepaste dienstregeling varen om de grote toestroom aan bezoekers van dienst te zijn. 

Ga je tijdens de feestdagen (24,25 en 26 december of 31 december en 1 januari ) met Waterbus op pad? Check dan voor vertrek de planner of raadpleeg de Oliebollendienstregeling.

Plan je reis

Ben je van plan om te reizen rondom de jaarwisseling en wil je weten hoe en wanneer het openbaar vervoer rijdt? Plan dan je reis kort van tevoren.

9292 wenst je fijne feestdagen!!

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)