Nieuwsoverzicht

Laatste nieuws uitval en stakingen openbaar vervoer

Op dit moment geen stakingen bekend.

Laatste update: zaterdag 17 september 2022 09:45

Vanaf zaterdag 17 september 2022 rijdt het OV weer volgens dienstregeling.

Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de 9292 reisplanner op 9292.nl en de 9292 app in de gaten. De 9292 reisplanner wordt continue bijgewerkt met de meeste actuele informatie die 9292 ontvangt van de OV-bedrijven. . 

 

Laatste nieuws rondom uitval van ritten in het openbaar vervoer

Vanaf zaterdag 17 september 2022 zijn er voorlopig geen stakingen in het openbaar vervoer.

De afgelopen stakingen bij het regionale streekvervoer werden georganiseerd door de FNV. Een gedeelte van de chauffeurs is aangesloten bij de FNV. 

FNV sluit toekomstige acties niet uit. Ze hebben aangegeven door te gaan met acties tot er een betere cao ligt.  Als er geen betere cao komt dan volgt een driedaagse landelijke staking. De nieuwe stakingen in het streekvervoer zouden op 19, 20 en 21 oktober 2022 moeten plaatsvinden. Of de stakingen doorgaan en hoe deze eruit komen te zien, is momenteel dus nog onduidelijk.

Minder vervoer door personeelstekort 

Verschillende OV-bedrijven hebben personeelstekort en hebben aangekondigd dat er minder vervoer kan rijden op een aantal trajecten. Plan je reis in de 9292 reisplanner, deze wordt een dag van tevoren bijgewerkt. De OV-bedrijven doen hun best om de uitval tot een minimum te beperken. De ritten die uitvallen worden in de 9292 reisplanner als 'vervallen' getoond.

9292: actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland

De 9292 planner toont de actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland voor trein, bus, tram. metro en veer. De uitgevallen ritten worden kort voor een staking zoveel mogelijk uit de planners gehaald door de vervoerder. De 9292 planner toont bij uitval van vervoer (waar mogelijk) automatisch een alternatief advies met andere vervoerders. Ook kun je verschillende mogelijkheden van voor- en natransport instellen (zoals fiets en deelvoertuigen). 

 

Actuele meldingen van OV-bedrijven op 9292.nl en 9292 app

Actuele meldingen van verstoringen en wijzigingen worden door de OV-bedrijven ingevoerd. Deze zijn terug te vinden in je reisadvies. Een overzicht van deze meldingen vind je op deze plek. In de zoekbalk zoek je op 'plaats', 'lijn' of 'OV-bedrijf' om de melding te vinden die voor jouw reis van toepassing kan zijn. Dit kan ook in de 9292 app. Je vindt de actuele meldingen via de menuknop bij "Wijzigingen". 

Alternatieve reis zoeken - gebruik de 'opties' in de 9292 planner

Zijn er verstoringen die gevolgen hebben voor jouw reis, kijk dan van tevoren of er een alternatief reisadvies is. Zo kun je in de 9292 app bij 'opties' de mogelijkheid voor de bus/trein/metro/tram aan of uit te schakelen. Wellicht kun je via een alternatieve route toch op je bestemming komen. 

Ook kun je bij 'start' en 'einde' van je reis kiezen om een deze delen van je reis te maken met de fiets, de scooter of ander vervoer.

Daar waar dit van toepassing is zullen we je laten zien of er een mogelijkheid is om een fiets of scooter te huren. 

 

Downloaden laatste versie 9292 app

Laatste update van de 9292 downloaden kan in de appstores. Je kunt ook 9292.nl/app openen op je mobiel, je komt dan direct bij de juiste app uit. Zorg dat je altijd de laatste versie op je telefoon hebt staan zodat je gebruik kunt maken van de beste ervaring.
Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

 

Ander nieuws van 9292

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)

 

Op sommige trajecten rijdt tijdelijk minder vervoer door personeelstekorten. Voor de zomervakantie waren er stakingen in het streekvervoer. Op dit moment zijn er geen actuele stakingen in het streekvervoer bekend bij 9292.