Nieuwsoverzicht

Stakingen streekvervoer voorbij

Nieuwe CAO voor streekvervoer

Laatste update: donderdag 6 april 2023 15:40

De afgelopen periode zijn er stakingen geweest in het openbaar vervoer door het personeel van streekvervoerders Arriva, Transdev (incl. Breng, Overal, OV regio IJsselmond), Qbuzz (incl U-OV), EBS, Keolis (incl Syntus Utrecht en Allgo), RET Bus, Hermes en Connexxion. 

De vakbonden en de werkgevers in het streekvervoer hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao. 

Geen stakingen in het streekvervoer

De stakingen in het regionale streekvervoer bij de streekvervoerders Arriva, Transdev (incl. Breng, Overal, OV regio IJsselmond), Qbuzz (incl U-OV), EBS, Keolis (incl Syntus Utrecht en Allgo), RET Bus, Hermes en Connexxion zijn van de baan.

De vakbonden en de werkgevers in het streekvervoer hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao. Dat laat onderhandelaar Marijn van der Gaag van vakbond FNV aan het ANP weten. De werknemers krijgen structureel 15 procent meer loon over 27 maanden en een eenmalige uitkering van duizend euro. Ook komen er maatregelen om de werkdruk te verlagen. De acties zijn daarmee van de baan.

Nu er een akkoord ligt, komt er een einde aan maanden van acties in het streekvervoer. “Dit hebben de leden en iedereen die de acties gesteund heeft voor elkaar gekregen. Door de werkdruk te verlagen zorgen we ervoor dat er ruimte komt voor normale pauzes in de roosters en wordt het werken in het streekvervoer ook weer aantrekkelijker”, aldus Van der Gaag.

De onderhandelingen over een kleinere cao in het streekvervoer, waar zo’n 1300 mensen onder vallen, gaan nog door. Het gaat daarbij over de arbeidsvoorwaarden voor personeel van streekvervoerders die zowel bus- als treindiensten aanbieden.

 

 

9292: actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland

De 9292 planner toont de actuele dienstregeling van alle OV vervoerders in Nederland voor trein, bus, tram. metro en veer. De uitgevallen ritten worden kort voor een staking zoveel mogelijk uit de planners gehaald door de vervoerder. De 9292 planner toont bij uitval van vervoer (waar mogelijk) automatisch een alternatief advies met andere vervoerders. Ook kun je verschillende mogelijkheden van voor- en natransport instellen (zoals fiets en deelvoertuigen).

 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€1,00 p/m max. €20)