Nieuws

9292 veiling 2020

Dit jaar gaat de donatie naar het IFAW

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 09:00

De 9292 veiling is een jarenlange traditie. We verzamelen een jaar lang de relatiegeschenken die wij binnenkrijgen en deze veilen we vervolgens onder het personeel tijdens de Nieuwsjaarsborrel. Medewerkers mogen allemaal een goed doel aandragen en er wordt vervolgens gestemd om te bepalen welk goed doel de donatie in ontvangst mag nemen. Dit jaar gaat onze donatie naar stichting IFAW. Met de opbrengst van de veiling biedt IFAW actief noodhulp aan wilde dieren die slachtoffer zijn geworden van de bosbranden in Australië.

9292 veiling

Dit jaar vond de veiling plaats op 9 januari. In de ochtend werd er gestemd op de goede doelen. Stichting IFAW, aangedragen door collega Mike van der Zalm, werd met een meerderheid verkozen. Hij ging bij de stichting langs om de cheque van €4.673,- te overhandigen.

v.l.n.r. Ed Fransen (Ifaw), Mike van der Zalm (9292), Annelyn Close (Ifaw) en Niels van Dam (Ifaw).

Over IFAW

IFAW staat voor het International Fund for Animal Welfare. Hun internationale programma’s zorgen voor directe en blijvende impact voor dieren, mensen en onze leefomgeving. Elk programma is gebaseerd op wetenschap, verankerd in lokale gemeenschappen, internationaal schaalbaar, economisch levensvatbaar en altijd duurzaam, gericht op de lange termijn.

Wil jij IFAW graag helpen? Meld je dan hier aan

Noodhulp bosbranden Australië

Het rampenresponse team van IFAW bestaat uit internationale experts die veel ervaring hebben met rampen. Samen met koala-opsporingshond Bear nemen zij deel aan reddingsacties.

Het noodhulpteam van IFAW biedt actief noodhulp ter plekke. Het team verstrekt de benodigde hulpmiddelen aan lokale opvangcentra. Hiermee helpt zij de wilde dieren die slachtoffer zijn geworden van de bosbranden en waar mogelijk start zij met hun rehabilitatietraject, met als uiteindelijke doel om hen weer vrij te laten in veilige leefgebieden zodra de dreiging van de branden is afgenomen.

Daarnaast is er een triagekliniek voor opgevangen koala’s opgezet. IFAW neemt ook de kosten van nieuwe brandwerende pakken en nieuwe koalaverblijven op zich. 

Lees hier meer over de noodhulp die IFAW in Australië biedt.

Beeld: 9292

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via TwitterFB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)