Nieuws

9292 en studenten

Student? Voordelig met je studentenreisproduct op rondreis in eigen land!

Laatste update: maandag 17 augustus 2020 10:00

De zomervakantie is voorbij en voor velen gaat het studentenleven van start. Deze zomer had je waarschijnlijk willen gebruiken om te ontspannen op een mooi strand in Zuid-Europa, rond te reizen door Azië of bij te bruinen in je eigen achtertuin. Door de gevolgen van het coronavirus zal het voor velen vooral dat laatste zijn geworden.

Gratis er op uit in eigen land

Dat de zomervakantie voorbij is, betekent echter niet dat je studentenleven vanaf nu alleen bestaat uit leren voor tentamens. Als het goed is heb je namelijk je felbegeerde studentenreisproduct bemachtigd. Is dit niet het geval? Kijk dan op hun site. Met je studentenreisproduct kun je heel goedkoop en in de meeste gevallen zelfs helemaal gratis er op uit in eigen land! Hebben je reisgenoten geen studentenreisproduct? Geen probleem! Zij kunnen profiteren van de meereiskorting. Onderstaande tips mag je zeker niet missen als je met je vrienden of studiegenoten de ultieme rondreis met het openbaar vervoer gaat maken.

De stad vanaf het water

In onze steden bruist het openbaar vervoer. Niet alleen op het land maar ook op het water. Wil je aan de drukte van de Amsterdamse binnenstad ontsnappen? Stap dan gratis op één van de pontjes van GVB. Vanaf de achterkant van het Centraal Station varen zij je dag en nacht naar verschillende delen van Amsterdam-Noord. Pont 905 naar het NDSM-terrein geeft je vijftien minuten lang een prachtig uitzicht op de Amsterdamse Skyline.
Waai je liever uit in Rotterdam? Met de Waterbus verken je de stad vanaf het water. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om door te varen naar Dordrecht en de Biesbosch, het grootste zoetwatermoeras van Nederland.

Ga op treinsafari

Stap een treincoupé in en je zal merken dat het grootste deel van de reizigers vooral aandacht heeft voor hun smartphone. Doe dit vooral niet als je een treinreis maakt tussen Lelystad en Almere. Dit traject loopt dwars door de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied in Nederland én Europa. Een uiteenlopend moerasgebied en een waar vogelparadijs, waar tegelijkertijd ook edelherten, hazen, heckrunderen, koninkpaarden, reeën, vossen, vleermuizen en vlinders leven. En dat allemaal vanuit het raampje van de treincoupé.

In de heuvels

Het moment dat je de heuvels van Limburg ziet, doet het toch stiekem een beetje aan het buitenland denken. Bus 57 rijdt tussen Maastricht en Gulpen. Deze route gaat dwars door het heuvellandschap met haar pittoreske dorpjes. Tussentijds kun je uitstappen om te voet het gebied verder te verkennen. Eindig je dag in een van de vele restaurants of cafés in het bourgondische Maastricht.

Zee, strand, eiland

Ben je nog niet klaar met de zomer? Wij ook niet! De temperaturen in het najaar zijn aangenaam genoeg om de zee en het strand op te zoeken. Als je plannen hebt om uit te waaien in Zandvoort, reis dan via Haarlem. Het traject van Haarlem naar Zandvoort is een van de oudste spoorlijnen van Nederland en gaat via weelderige groene buitenwijken over in natuurgebieden met uitgestrekte duinen.

Bezoek voor het ultieme vakantiegevoel één van de Nederlandse eilanden. Reis naar het puntje van Den Helder en stap op de veerdienst van TESO naar Texel. Een retour te voet kost maar €2,50 en met elk (half) uur een afvaart, past deze overtocht over de Waddenzee altijd in je planning. Eenmaal aangekomen op het eiland reis je te voet, per fiets of Texelhopper verder.

Waar wil jij het eerst heen? Plan hier je reis.

Wil je een pretpark bezoeken tijdens je rondreis? Op deze pagina hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Meer vragen over het studentenreisproduct? Op deze pagina's helpen we je graag verder.

OV en het coronavirus

Houd met het reizen in het OV altijd rekening met de maatregelen die genomen zijn in verband met het coronavirus. 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via TwitterFB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)