Nieuwsoverzicht

9292 app wordt steeds persoonlijker

Stel zelf in hoelang je loopt of rijdt

Laatste update: maandag 26 juli 2021 08:48

Onze ontwikkelaars hebben weer hard gewerkt, dit keer aan een nieuwe unieke feature. Vanaf nu is het mogelijk zelf de maximale tijd en snelheid in te stellen die je wilt lopen of wilt rijden bij het gebruik van een fiets of scooter in het voor- of natraject. Deze instellingen pas je aan via de ‘Menu’-knop in de app.

Want wij kunnen wel bedenken wat de standaard is maar dat weet je voor jezelf natuurlijk het beste. Pas het aan en wij houden vanaf nu rekening met jouw instellingen in de reisadviezen. Zo zijn er weer meer opties om je een fijne reis te bezorgen!

Tijd lopen & rijden (fiets en scooter)

Hoe lang wil je maximaal lopen en rijden met de fiets en scooter in het voor- of natraject? Die vraag stellen we je via de ‘Menu’-knop in de app als je klikt op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Tijd lopen & rijden’. Normaal houden we in onze reisadviezen rekening met de gemiddelde tijd die mensen willen lopen en rijden. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat dit voor jou anders ligt.

Mocht je willen aanpassen dat je korter of langer dan 20 minuten wilt lopen aan het begin of einde van je reis, en korter of langer dan 30 minuten wilt rijden met (elektrische) fiets of scooter dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee met het plannen van je reis. Het aanpassen van de tijden doe je door in de betreffende balk bij het plusje (+) of minnetje (-) te klikken. We onthouden de aanpassingen voor al je toekomstige reisadviezen.

Snelheid lopen & rijden (fiets en scooter)

De afstand is belangrijk, maar hoe snel loop en rijdt je met de fiets en scooter in het voor- of natraject? Die vraag stellen we je via de ‘Menu’-knop in de app als je klikt op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Snelheid lopen & rijden’. Normaal houden we in onze reisadviezen rekening met de gemiddelde snelheid die mensen lopen en rijden. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat dit voor jou anders ligt.

Loop je sneller dan 4,2 km/uur, fiets je sneller dan 13,8 km/uur of rijd je met je elektrische fiets of scooter sneller dan 20 km/uur geef dat dan hieraan. Loop of rijd je langzamer dan kan dat natuurlijk ook. Het aanpassen van de snelheid doe je door in de betreffende balk bij het plusje (+) of minnetje (-) te klikken. We onthouden de aanpassingen voor al je toekomstige reisadviezen.

Invloed op de overstaptijden

Je instellingen hebben geen invloed op de overstaptijden in het reisadvies. Dit komt omdat we hier de overstaptijden aanhouden die we van de OV-bedrijven krijgen. Heb je meer overstaptijd nodig? Gebruik dan de functie die we hier al langer voor hebben in de app. Tik hiervoor op ‘Opties’ nadat je je jouw vertrek- en aankomstlocatie hebt ingevoerd. Hier kun je aangeven hoeveel extra overstaptijd je nodig hebt tussen de verschillende ritten in het reisadvies.

Denk je zelf een eerdere verbinding te kunnen halen, trek dan een sprintje zodat je eerder op je bestemming bent.

Huh? De fiets en scooter in de 9292 app

Mocht je nog niet gezien hebben dat je tegenwoordig met je fiets en de scooter in app mee kunt plannen in het voor- en natraject! Geen paniek. In de onderstaande nieuwsberichten kun je alles teruglezen over deze functie in de app. Daar lees je ook dat als je zelf geen fiets of scooter bij je aankomstlocatie bij de hand hebt, je deze ook bij verschillende partijen kunt huren. Ook deze partijen en beschikbaarheid vind je terug in de app.

Download de laatste versie van de app en plan je reis

Versie 2.8.3 voor Android en Huawei, versie 2.8.5 voor iPhone

Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)