Nieuwsoverzicht

Met de trein en bus naar Veteranendag 2022

Koop je kaartje voor het OV naar het Malieveld

Laatste update: maandag 13 juni 2022 16:00

Op Veteranendag bedankt Nederland haar veteranen met dit nationale evenement in Den Haag. Naast het defilé door de binnenstad van Den Haag is er de hele dag door wat te doen en te beleven op en rond het Malieveld. HTM maakt deze dag plaats voor veteranen, lees in dit bericht wat de aanpassingen zijn.  

Ga je ook? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer, plan je reis en koop je e-ticket van tevoren in de 9292 app. Vanuit het Den Haag CS is de stad en het Malieveld goed bereikbaar.

Naar Veteranendag in Den Haag?

Ben je van plan naar Veteranendag te gaan in Den Haag? Houd dan rekening met de bereikbaarheid van Den Haag. Er zijn op die dag verschillende wegen en parkeergarages in Den Haag afgesloten. Maak het jezelf dus gemakkelijk en plan je reis met het OV.

Met het openbaar vervoer naar Veteranendag

Het Malieveld is goed bereikbaar per trein. Zorg van tevoren dat je voldoende saldo hebt staan op je OV-chipkaart of koop je kaartje in de 9292 app die direct op je telefoon staat.

Hoe koop je e-tickets die direct beschikbaar zijn in je app?

  1. Plan je reis naar het Malieveld in de 9292 app
  2. Koop je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  3. Kies het aantal personen en je e-tickets
  4. Betaal met ideal of creditcard
  5. De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

HTM maakt plaats voor veteranen

De hele dag staan het Malieveld en Den Haag in het teken van Veteranendag. Rond 13.00 uur start het defilé door het centrum van Den Haag. Op deze dag zijn er veel activiteiten en marcheren de ruim 3500 veteranen langs de Koning ter hoogte van het Binnenhof.

HTM maakt deze dag plaats voor veteranen.  Hierdoor rijden tram 1, 9, 15, 16 en 17 en bus 20, 22, 24 en 28 een omleiding. Alle omleidingen duren de hele dag tot 18.00 uur. Alleen de omleiding van tram 9 is anders, van ongeveer 9.15 tot 15.15 uur. De wijzigingen worden in onze planner verwerkt. 

Nederland bedankt haar veteranen

Op Veteranendag bedankt Nederland haar meer dan 100.000 militaire veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. Op zaterdag 25 juni 2022 start de dag al vroeg met een bijeenkomst in de Ridderzaal en op het binnenhof. Dit programma kun je thuis via het internet volgen of op grote schermen op het Malieveld.

Beeld: Veteranendag.nl

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)