Nieuwsoverzicht

Met de trein, metro of tram naar Pride Amsterdam

Reis met het OV naar de Canal Parade 2022 tijdens Pride Amsterdam

Laatste update: vrijdag 22 juli 2022 11:17

Tijdens Pride Amsterdam, van 30 juli t/m 7 augustus, is dit jaar de 25e editie van de Canal Parade op zaterdag 6 augustus. Ga je naar een van de evenementen tijdens dit festival reis dan met het OV. Amsterdam en alle overige activiteiten zijn goed te bereiken. 

Plan je reis van tevoren en koop gelijk je ticket voor het OV in onze app. 

Met het openbaar vervoer naar Pride Amsterdam

Amsterdam is goed bereikbaar per trein. Zorg van tevoren dat je voldoende saldo hebt staan op je OV-chipkaart of koop je kaartje in de 9292 app zodat het kaartje direct op je telefoon staat.

Hoe koop je e-tickets die direct beschikbaar zijn in je app?

  1. Plan je reis naar Amsterdam in de 9292 app voor de juiste dag en tijdstip
  2. Koop je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  3. Kies het aantal personen en je e-tickets
  4. Betaal met ideal of creditcard
  5. De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

GVB

Voor sommige evenementen tijdens de zomer, zoals de Pride Amsterdam, moet het OV soms even aan de kant. Check daarom altijd voordat je gaat reizen of er omleidingen of verstoringen zijn op je route.

Reis lopend, met de fiets, metro of tram

Pridewalk op 30 juli vanaf 11.30 - ca 15.00 uur

Tijdens de Pridewalk kunnen de trams 1, 2, 4, 5, 7, 12, 14, 19 en 24 op de route van de pride walk een omleiding of kortere route rijden. Voor de binnenstad adviseren we om metro 52 te nemen. Wil je toch met de tram willen reizen, houd dan de digitale reisinformatieborden in de stad in de gaten. 

Dit is de route van de pridewalk: Dam- Rokin- Vijzelstraat – Weteringcircuit – Weteringschans- Museumbrug- Stadhouderskade – Vondelpark.

Pridefeesten op 5 en 6 augustus

Tijdens de Pridefeesten zijn de Utrechtsestraat en het Rembrandtplein afgesloten. Tram 4 en 14 rijden daarom een korte route op vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag vanaf 15.00 uur. Tram 4 en 14 worden omgeleid naar het Weteringcircuit. Daar kun je voor binnenstad overstappen op metro 52. Tram 4 en 14 rijden vanaf het Weteringcircuit weer terug naar hun eigen route. Plan je reis kort voor vertrek.

Canal Pride 6 augustus

Tijdens de botenparade is het extreem druk en en zullen delen van de binnenstad zijn afgesloten voor het verkeer. De gehele Prinsengracht wordt autovrij gemaakt en het is daar vanaf zaterdagochtend 00:01 uur t/m de avond 23:59 uur verboden te parkeren. 

Als je met de auto of trein op Centraal Station of Zuid aankomt, kun je met de Noord/Zuidlijn metro 52 van GVB binnen 10 minuten eerste rang aan de Prinsengracht staan voor de Canal Parade. Stap hiervoor uit op station Vijzelgracht.

De route van de Canal Pride is Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok.

Beeld: Pride Amsterdam - Jeroen Ploeger

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)