Nieuwsoverzicht

Top 10 stranden - bereikbaar met trein, bus, tram of metro

Top 10 strandbestemmingen

Laatste update: maandag 11 maart 2024 09:00

Met de eindeloze mogelijkheden waarvoor je e-tickets voor het OV in de app kunt kopen kun je misschien wat inspiratie gebruiken. We hebben 10 stranden voor je op een rij gezet die goed te bereiken zijn met het OV. Langs de hele kustlijn van Nederland vind je mooie stranden. Heerlijk om naar toe te gaan tijdens een vakantie. Maar ook heel geschikt voor een dagje uit. 

Pak je wandelschoenen, je 9292 app en reis naar het strand. 

Koop je ov-kaartje in de 9292 app

Heb je geen OV-chipkaart of vind je het handig dat de tickets voor al het OV in één app zitten? Koop ze dan via de 9292 app. Hoe je dit doet dat leggen we je graag uit via onze video. Of probeer het natuurlijk gelijk in de app en zie wat de mogelijkheden zijn.

Hoe koop je een ticket in de app? YouTube  

Download de app, plan en koop direct een e-ticket voor je reis

Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

Top 10 stranden 

Plan je reis naar een van deze bestemmingen en koop je e-ticket in de 9292 app

1. Hoek van Holland

Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 km lang. In de duinen liggen prachtige fiets- en wandelpaden. Op het strand verschillende tenten voor een hapje en drankje en goed voor leuke evenementen. En het is makkelijk te bererkein, want je komt er met de nieuwe metro! 

2. Scheveningen

Scheveningen is een kilometers lang strand met voor ieder wat wils: Van een duik in de zee tot een bezoekje aan de pier. Vier seizoenen per jaar is het een heerlijke plek. Ga eens in de avond: ondergaande zon, met in de achtergrond het reuzenrad. Prachtig!

3. Katwijk aan Zee

Katwijk is een kustplaats met karakter. Centraal gelegen en goed bereikbaar. Het is goed toeven in de uitgestrekte duinen en op het schoonste strand van Zuid-Holland!

4. Noordwijk aan Zee

Het Noordwijkse strand weet ieder seizoen melancholie en romantiek op te roepen. Geniet van het eindeloze strand, de spelende kinderen in 'het kleine zeetje' (of 'kimmetje', zoals de Noordwijkers zeggen) en blijf vooral totdat de zon in zee zakt.

5. Callantsoog

Callantsoog heeft misschien wel het mooiste strand van Nederland. Het strand van de kustplaats is schoon, breed en kilometers lang. Perfect voor lange romantische strandwandelingen of een dagje samen genieten bij mooi weer!

6. Zandvoort

Met een directe treinverbinding uit Amsterdam sta je binnen een half uur vanuit de hoofdstad op het strand. Dus als de zon schijnt is de weg naar dit populaire strand snel gevonden! Niet voor niks biedt dit strand voor elk wat wils!

7. Bergen aan Zee

Het strand van Bergen aan Zee is tot ver buiten Nederland vermaard. Een lange, blonde kuststrook achter de brede duinenrij, met een weids uitzicht over de Noordzee. Kilometers ruimte voor strandpret en zonplezier in de zomer!

8. Renesse

Renesse, waarschijnlijk een van de geliefdste stranden van onze oosterburen. En met reden. De stranden van Zeeland zijn fenomenaal! In de zomermaanden kun je met de BeachHub bussen gratis reizen van en naar de verschillende stranden in de omgeving.

9. Cadzand

Cadzand is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Geniet van het prachtige strand, wandel door het fraaie natuurgebied het Zwin en geniet van de zilte smaken van de Zeeuwse keuken!

10. Almere

Een vreemde eend in de bijt? Welnee! Het Almeerderstrand is een perfecte plek voor een frisse duik en door het ondiepe water prima voor kinderen. Kies voor een plek op het strand of in de schaduw onder de bomen.

Beeld hoofdfoto: iStock.com/Lorado