Nieuwsoverzicht

Met de trein of bus naar La Vuelta

Beleef La Vuelta langs het parcours in Utrecht, 's Hertogenbosch of Breda

Laatste update: zaterdag 6 augustus 2022 13:10

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid programma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om langs het parcours of bij de start en finish mee te maken. 

Plan je reis en koop je e-ticket voor het OV van tevoren in onze app. In dit bericht lees je meer over de etappes zodat je goed naar jouw ideale plek langs het parcours kunt plannen. 

Bereikbaarheid etappes La Vuelta in Nederland

Utrecht, 's Hertogenbosch, Breda en de plaatsen langs het parcours van La Vuelta zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het kan zijn dat de route iets afwijkt omdat er omleidingen zijn door het parcours. De wijzigingen worden in onze planner verwerkt. 

Zorg van tevoren dat je voldoende saldo hebt staan op je OV-chipkaart of koop je kaartje in de 9292 app die direct op je telefoon staat. Voor de meeste OV-bedrijven is in onze app een ticket voor het OV te koop. 

Hoe koop je e-tickets die direct beschikbaar zijn in je 9292 app?

  1. Plan je reis in de 9292 app voor de juiste dag en tijdstip
  2. Koop je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  3. Kies het aantal personen en je e-tickets
  4. Betaal met ideal of creditcard
  5. De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

Bijzonderheden OV-bedrijven tijdens La Vuelta

Hou er rekening mee dat op de dagen van etappes er omleidingen zullen zijn op diverse buslijnen. Wijzigingen in de dienstregeling hierdoor verwerken wij in de planner.

Zodra er extra bijzonderheden bij een OV-bedrijf zijn zullen wij deze hier vermelden. 

La Vuelta koerst met 3 etappes door Nederland

Etappe 1 Utrecht - Ploegentijdrit

Tijdens de eerste etappe van La Vuelta 2022 op 19 augustus koersen de renners met een ploegentijdrit door de straten van de Domstad. De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de binnenstad. In totaal is de ploegentijdrit 23,2 kilometer lang.

Kijk via onderstaande link langs welke straten het parcours loopt om zo goed naar jouw plek te kunnen plannen. 

Etappe 2 's Hertogenbosch - Utrecht

De start van de tweede etappe op 20 augustus vindt bij de Citadel in 's-Hertogenbosch plaats. Tijdens deze etappe zijn de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te verdienen. In totaal zullen de renners een afstand van 175,1 kilometer afleggen.

Kijk via onderstaande link langs welke straten het parcours loopt om zo goed naar jouw plek te kunnen plannen. 

Etappe 3 Breda - Breda

De laatste Nederlandse etappe begint vanuit het Kasteel van Breda. Vervolgens gaan de renners met hun fiets aan de hand door de Grote Kerk van Breda waarna zij hun weg vervolgen in het West Brabantse Landschap. In totaal wordt er een afstand van 194 kilometer afgelegd.

Kijk via onderstaande link langs welke straten het parcours loopt om zo goed naar jouw plek te kunnen plannen. 

Beeld en bron etappe informatie: lavueltaholanda.com

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)