Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Carnaval 2017

Plan je reis naar Oeteldonk of Mestreech

Carnaval staat weer voor de deur. Hoog tijd om je reis te gaan plannen. In een aantal steden worden er extra bussen in gezet om je veilig heen maar vooral ook weer veilig thuis te brengen.

Nachtborrelbussen en Leutbussen

Tijdens de carnavalsperiode rijdt het OV anders dan je gewend bent. Kijk via de onderstaande links welke verandering voor jou van toepassing zijn. Ga je met de trein naar het zuiden? Plan je reis van te voren en let daarbij ook op je terugreis!

Limburg

Van maandag 27 februari t/m vrijdag 3 maart rijdt Arriva een vakantiedienstregeling. De bussen in Limburg rijden op maandag 27 februari een zondagdienstregeling en op dinsdag 28 februari een zaterdagdienstregeling. Uitzondering: de lijnen 83, 84 en 85 rijden de hele week de vakantiedienstregeling. Plan vooraf je reis via de reisplanner.

Aangepaste routes

Tijdens de carnavalsperiode zijn er natuurlijk vele evenementen in Limburg. Hierdoor rijdt Arriva aangepaste routes met diverse buslijnen. Houd rekening met eventueel een langere reistijd. 

Let op: de Borrelbussen in Maastricht zijn niet in onze OV-reisplanner opgenomen.  

Brabant

Brabant is weer klaar voor Carnaval. Vanaf 24 t/m 28 februari 2017 barst het feest in veel Brabantse plaatsen weer los! Trek je mooiste pak aan, stort je in het feestgedruis en maak gebruik van het OV als je uitgefeest bent!

Dienstregeling tijdens carnaval

Tijdens carnaval rijden er in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch extra nachtritten. Daarnaast rijdt Arriva met een aantal lijnen in de regio een aangepaste dienstregeling vanwege afsluitingen van wegen.

Let op: Arriva rijdt in Bergen op Zoom tijdens Vastenavend en carnaval geen extra (nacht)ritten op de stadsdienstlijnen 22, 23 en 25.

Plan je reis kort van te voren voor een zo acuteel mogelijk reisadvies. De wijzigingen zijn opgenomen in onze OV-reisplanner.

Eindhoven nachtnet tijdens carnaval

Op zaterdag, zondag en maandag brengen tijdens carnaval in Eindhoven de nachtbussen van Hermes carnavalsvierders veilig en gemakkelijk naar huis. De nachtbussen vertrekken vanaf het Stadhuisplein en rijden in 4 richtingen.

 • Nachtnetlijn 1 richting Achtse Barrier en Blixembosch 
 • Nachtnetlijn 2 richting Heesterakker en Son & Breugel 
 • Nachtnetlijn 3 richting Geldrop & Nuenen 
 • Nachtnetlijn 4 richting Veldhoven

Vertrektijden vanaf stadhuisplein

In de nacht van zaterdag op zondag vertrekken de bussen om: 1.15 uur, 1.45 uur, 2.15 uur, 2.45 uur, 3.15 uur, 3.45 uur en 4.15 uur.

In de nacht van zondag op maandag en maandag op dinsdag om: 1.15 uur, 2.15 uur, 3.15 uur en 4.15 uur.

Let op! Deze nachtlijnen van Hermes zijn niet in onze OV-reisplanner opgenomen. 

Kaartjes nachtbus

Voor de nachtbus heb je een speciaal vervoerbewijs nodig. Dit is zaterdagnacht, zondagnacht en maandagnacht verkrijgbaar op het Stadhuisplein (€ 6,00 per stuk). Let op: OV-chipkaarten en andere OV-kaarten zijn NIET geldig in de nachtbus.

Boemelgat, Boemeldock en Boemelburcht!

Ook het OV is vertegenwoordigd in de carnavalsnamen. Deze en nog meer alternatieve namen van de feeststeden zitten in de OV-planner. Vier je carnaval in één van de onderstaande steden? Kijk dan op een van deze pagina's om de vertrektijden van dit station zien. Klik op 'Plan je reis' rechts boven aan de pagina om je reis te plannen naar het station.

Kijk op de optochtenkalender om te zien of er een optocht is bij je in de buurt.

Koop je kaartje van te voren

Als je tijdens carnaval met de trein reist kun je wachtrijen voorkomen door je OV-chipkaart te gebruiken of van tevoren een kaartje te kopen.

Dalurendagkaart

Met de dalurendagkaart kun je 1 dag onbeperkt reizen binnen Brabant. Het kaartje, ter waarde van 6 euro, geldt tijdens carnaval tot 5.00 uur in de aansluitende nacht. Koop je als volwassene 1 dalurendagkaart, dan reizen 2 kinderen t/m 11 jaar gratis met je mee.

In lijn 871 en 872 van het Nachtnet Brabant gelden de reguliere nachttarieven en zijn de dalurendagkaart en het passe-partout niet geldig. Op de regionale lijn 873 gelden beide vervoerbewijzen wel.

Carnavallen? Maak gebruik van de passe-partout

Maak het jezelf gemakkelijk en koop een passe-partout. Hiermee reis je van 24 t/m 28 februari 5 dagen onbeperkt door Brabant voor slechts 10 euro! Koop je passe-partout in één van de Arriva Stores of bestel online.

Actievoorwaarden passe-partout

 • Alleen geldig tijdens carnaval, van vrijdag 24 februari t/m dinsdag 28 februari 2017. Niet geldig op Vastenavend Bergen op Zoom op zaterdag 4, 11 en 18 februari. 
 • Laat de passe-partout bij aanvang van de reis afstempelen bij de chauffeur, daarna kun je er de gehele dag mee reizen tot 05.00 uur in de aansluitende nacht.
 • Geldig op alle Arriva bussen in de regio Oost- en West-Brabant.
 • Niet geldig in de bussen van Hermes in Zuidoost-Brabant.
 • 2 kinderen t/m 11 jaar mogen gratis met 1 betalende volwassene mee (per dagvlak). 
 • Het is niet toegestaan dat meerdere personen op 1 passe-partout reizen. 
 • Geen restitutie mogelijk. 
 • Op het vervoer zijn de algemene vervoersvoorwaarden van Arriva van toepassing.

Carnaval in Twente

Vier je dit jaar carnaval in Twente? Vanwege Carnaval zijn er aanpassingen in dienstregeling op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal op carnavalszondag.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)