Nieuwsoverzicht

Met het openbaar vervoer tijdens carnaval

Plan je reis naar Oeteldonk of Mestreech

Laatste update: woensdag 15 februari 2023 17:00

Van zaterdag 18 t/m dinsdag 21 februari 2023 is het carnaval. Veel activiteiten starten al op vrijdag 17 februari en in sommige plaatsen eindigt carnaval pas op Aswoensdag 22 februari. 

Ga je naar een optocht en feest je mee? Tijdens de carnavalsperiode rijdt het OV soms anders dan je gewend bent. In sommige steden wordt er extra vervoer ingezet. Ook zijn er speciale tickets verkrijgbaar. Plan je reis kort voor het carnavalsweekend zodat je met de meest actuele informatie op reis gaat.

Nachtborrelbussen en Leutbussen

Reis je tijdens carnaval met het openbaar vervoer naar het zuiden? Plan je reis dan kort van tevoren en let daarbij ook op je terugreis! Hieronder lees je per gebied de bijzonderheden tijdens de carnavalsperiode.

Brabant

Arriva - Met de bus naar Carnaval in Brabant

De Vastenavend in Krabbegat, de Brakkensliert in ut Kielegat, de Opstoet in Kruikenstad of Dweilen op Dinsdag in Oeteldonk; de bussen in Brabant staan tijdens carnaval klaar voor alle feestvierders!

Extra bussen

Tijdens Carnaval rijden er in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en ’s-Hertogenbosch extra (nacht)bussen van vrijdag 17 februari tot en met maandag 20 februari. Op dinsdag 21 februari rijden er alleen extra (nacht)bussen in ’s-Hertogenbosch. Plan je reis kort van te voren in de 9292 planner. De wijzigingen in de dienstregeling en de extra (nacht)ritten zijn daarin opgenomen.

Vervoerbewijs met korting? Kijk ook even in de 9292 app

Er zijn meerdere vervoerbewijzen mogelijk tijdens je reis. In de 9292 app koop je eenvoudig een e-ticket. Meer informatie lees je hier. Er zijn momenteel ook een paar leuke kortingsacties bij e-tickets in de 9292 app die automatisch verrekend worden bij het afrekenen

Daarnaast kun je in- en uitchecken met je OV-chipkaart of betaalpas (OVpay). Ook is het mogelijk om een dalurendagkaartje te kopen in de bus bij de chauffeur. Een dalurendagkaartje kost 7,55 euro en hiermee heb je meteen een retourbewijs (ook geldig in de nacht, aansluitend op de dag van aankoop). Betalen is mogelijk met pin of contactloos. Contant betalen in de bus is niet mogelijk!

Limburg

Arriva - Borrelbussen

Tijdens carnaval zijn er verschillende evenementen in Limburg waar een aangepaste dienstregeling geldt.

Tijdens de Vasteloavend rijden er vanaf Maastricht speciale borrelbussen naar o.a. verschillende stadsdelen in Maastricht, maar ook Meerssen, Bunde, Gulpen, Eijsden en Valkenburg.

Vervoerbewijs

Op de dag zelf kun je een Borrelbus-ritkaartje STAD (5 euro) of STREEK (7,50 euro) kopen bij de chauffeur van de Borrelbus (alleen met PIN). Je kunt ook inchecken met je eigen OV-chipkaart (op basis van het Borrelbus-tarief). Je kunt je ticket nu al aanschaffen. Zo ga je voorbereid op pad tijdens carnaval.

Ga je alle dagen eropuit? Koop dan een voordelig 4-daags Passe-Partout! Je krijgt dan 1 dag gratis!

Boemelgat, Boemeldock en Boemelburcht!

Ook het OV is vertegenwoordigd in de carnavalsnamen. Deze en nog meer alternatieve namen van de feeststeden zitten in de OV-planner. Vier je carnaval in één van de onderstaande steden? Kijk dan op een van deze pagina's om de vertrektijden van dit station zien.

Boemelburcht  (Vertrektijden Zevenaar)
Krabbegat (Bergen op Zoom)
Tullepetaonestad (Roosendaal)
Boemeldonck (Prinsenbeek)
Lampengat (Eindhoven)
Mestreech (Maastricht)
Kruikenstad (Tilburg)
Oeteldonk (Den Bosch)
Kielegat (Breda)
Boemelgat (Millingen aan de rijn)

Kijk op de optochtenkalender om te zien of er een optocht is bij je in de buurt.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via TwitterFB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)