Nieuws

Carnaval 2020

Plan je reis naar Oeteldonk of Lampengat

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 08:45

Van 23 tot en met 25 februari 2020 is het weer Carnaval. Ga je naar een optocht en feest je mee?  Plan je reis kort voor het carnavalsweekend zodat je met de meest actuele informatie op reis gaat.

Nachtborrelbussen en Leutbussen

Tijdens de carnavalsperiode rijdt het OV anders dan je gewend bent. Ga je met de trein naar het zuiden? Plan je reis dan te voren en let daarbij ook op je terugreis! 

In Limburg, Brabant en Twente zijn er ook aanpassingen in het OV en zijn er speciale tickets verkrijgbaar.

Brabant

Arriva - Met de bus naar Carnaval in Brabant

De Vastenavend in Krabbegat, de Brakkensliert in ut Kielegat, de Opstoet in Kruikenstad of Dweilen op Dinsdag in Oeteldonk; de bussen in Brabant staan tijdens carnaval klaar voor alle feestvierders! Voor 5,50 euro koop je een speciaal Carnaval e-ticket. Je dagkaart voor de bus heb je op deze manier altijd op zak via je smartphone. Een dalurendagkaart koop je in de bus. Let op, contant betalen is niet mogelijk.

Extra bussen

Er rijden extra bussen met Carnaval, met name extra nachtritten. Ook zijn er tijdens carnaval wijzigingen vanwege afsluitingen door Carnavalsoptochten. Bekijk de dienstregeling van de extra (nacht)ritten in grote steden op de site van Arriva. Plan je reis kort van te voren om zo met de meest actuele dienstregeling naar het Carnaval te reizen.

De wijzigingen in de dienstregeling van de extra (nacht)ritten in de planner opgenomen.

Arriva - e-ticket Carnaval en Vastenavend 

Arriva heeft in de voorverkoop voor maar 5,50 euro Speciaal voor Carnaval een e-ticket beschikbaar. Je bestelt dit e-ticket eenvoudig online. Je dagkaartje voor de bus heb je op deze manier altijd op zak via je smartphone! Per reiziger van 12 jaar of ouder mogen 2 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen. Kinderen tot 4 jaar reizen altijd gratis in het OV.

Ook voor Vastenavend in Bergen op Zoom is er een speciaal e-ticket die je eenvoudig online koopt. 

De e-tickets zijn geldig in alle bussen van Arriva in Brabant (incl. Nightliners). De e-tickets zij niet geldig in de transferiumbussen en in bussen van Hermes in Zuid-Brabant.

Hermes - Eindhoven

Door de optochten zijn er in het weekend en de dagen daarna in veel plaatsen omleidingen en stremmingen voor de bussen. 

Let op, er rijdt net als 2019 geen nachtnet in Eindhoven. Het e-ticket carnaval van Arriva is in de bussen van Hermes niet geldig.

Limburg

Arriva - Borrelbus en overige aanpassingen

Tijdens carnaval zijn er verschillende evenementen in Limburg waar een aangepaste dienstregeling geldt.

Borrelbussen in Maastricht

Tijdens de vasteloavend rijden er vanaf Maastricht speciale borrelbussen naar o.a. verschillende stadsdelen in Maastricht, maar ook Meerssen, Bunde, Gulpen, Eijsden en Valkenburg.

De Borrelbusen rijden van zaterdagnacht 22 februari t/m dinsdagnacht 25 februari 2020 tussen 00:35 uur en 03:35 uur.

Je kunt je Borrelbus kaartje online kopen vanaf 5 euro. Je krijgt er dan een gratis heenrit bij met de normale bus.Op de dag zelf kun je ook een Borrelbus-ritkaartje Stad (€5,-) of Streek (€7,50) kopen bij de chauffeur van de Borrelbus (alleen met PIN). Je kunt ook inchecken met je eigen OV-chipkaart (o.b.v. het Borrelbus tarief).

Overzicht wijzigingen van Arriva in Limurg

Ook met carnaval brengt Arriva je veilig thuis. Op hun site vind je de belangrijkste wijzigingen en informatie per stad en/of evenement. Ga voorbereid op pad en plan je reis kort van te voren.

In verband met diverse carnavalsevenementen rijden de bussen aangepaste routes en verwacht Arriva extra drukte in het OV. Vanwege optochten en plaatselijke drukte kan het voorkomen dat er ook ongeplande omleidingen en vertragingen zijn. Houd daarom rekening met eventuele langere reistijden tijdens de carnavalsdagen.

Twente 

Wijzigingen rondom de carnavalsoptochten in Twente

Van vrijdag 21 tot dinsdag 25 februari zijn er verschillende carnavalsactiviteiten in de regio Twente. Hierdoor worden tijdelijk routes aangepast en vervallen verschillende haltes. Specifiek benoemen wij hieronder de wijzigingen rondom de optochten van Hengelo, Haaksbergen, Oldenzaal en Tubbergen.

Reis tijdens carnaval op zaterdag 23 en zondag 24 februari voor slechts € 5,- per dag met alle Twents bussen (m.u.v. de buurtbus) en de Blauwnet trein tussen Hengelo en Oldenzaal. Het carnavalskaartje is alleen verkrijgbaar via de Syntus app. 

Boemelgat, Boemeldock en Boemelburcht!

Ook het OV is vertegenwoordigd in de carnavalsnamen. Deze en nog meer alternatieve namen van de feeststeden zitten in onze OV-reisplanner. Vier je carnaval in één van de onderstaande steden? Kijk dan op een van deze pagina's om de actuele vertrektijden vanaf dit station zien.

Kijk op de optochtenkalender om te zien of er een optocht is bij je in de buurt.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)