Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Bereikbaarheid Nijmegen tijdens Vierdaagse

Vroegbussen, extra treinen en voordelige kaartjes

Laatste update: maandag 10 juli 2017 15:00

Ga je naar Nijmegen om te wandelen of om te feesten tijdens de Vierdaagsefeesten? De Vierdaagse is van 18 t/m 21 juli 2017, maar de zomerfeesten beginnen al op 15 juli. Vanaf 15 juli rijdt er extra openbaar vervoer naar en rondom Nijmegen, er worden 'Vroegbussen' ingezet vanaf de 18e en ook Arriva rijdt met een versterkte dienstregeling. Lees er hieronder meer over.

Plan je reis naar Nijmegen

NS - Langere en extra (nacht)treinen

Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten rijden er langere en extra (nacht) treinen om alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders naar hun bestemming te brengen. Dus, loop je zelf mee, ga je vrienden aanmoedigen of lekker feestvieren? De snelste en makkelijkste manier om in hartje Nijmegen te komen is met de trein. Zo vermijd je alle files en parkeerproblemen. Zorg dat je goed voorbereid bent en plan nu alvast je reis naar de Vierdaagse.

Arriva - versterkte dienstregeling

Tijdens de Vierdaagse rijdt Arriva van zondag 16 t/m zaterdag 22 juli met een aangepaste inzet van treinen. In de spits en in de nachtelijke uren rijden er extra treinen tussen Nijmegen en Venray. Op het traject Nijmegen-Venlo rijden langere treinen en tussen Arnhem Centraal en Doetinchem rijden nachttreinen. Tip: Plan je reis kort voor vertrek!

Plan je reis naar de Vierdaagse in Nijmegen  

Aangepaste busroutes

In verband met de Nijmeegse Vierdaagse moeten reizigers in de stad Nijmegen en in de regio Arnhem-Nijmegen van 15 t/m 21 juli 2017 rekening te houden met aangepaste busroutes en vervallen halten.

Vooral tijdens de wandeldagen zullen een aantal plaatsen in de regio tijdens de doorkomst van de wandelaars nauwelijks per openbaar vervoer bereikbaar zijn.

Breng - Vroegbussen

In de vroege ochtenduren en in de nacht rijden er extra bussen tegen een speciaal tarief. In de nachten van 15 op 16 juli en 21 op 22 juli rijden de nachtbussen volgens de dienstregeling van de Vierdaagse nachtbussen. De nachtbussen van de normale dienstregeling rijden dan niet.

Voordelig met de trein naar Nijmegen

Zoals je hierboven al leest is Nijmegen goed te bereiken per trein. Speciaal voor de Vierdaagse reis je met 20% korting. NS en Arriva zetten extra en langere treinen in om alle wandelaars en feestvierders naar Nijmegen te brengen. Er zijn tijdens de Vierdaagse ook werkzaamheden aan het spoor. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis. 

Blarenpas Vierdaagse Nijmegen

De Vroegbussen brengen alle wandelaars op tijd naar de start. Voor deze Vroegbussen van Breng heb je wel een speciaal vervoersbewijs nodig: de Blarenpas. Deze is te gebruiken van 15 tot en met 21 juli en is ook geldig in de reguliere bussen, maar niet in de nachtbussen in de 600-serie. De prijs is afhankelijk van de afstand van je verblijfplaats naar het startpunt van de Vierdaagse.

Tips

  • De blarenpas koop je bij het Breng ophaalpunt in de vertrekhal op Nijmegen CS, het busstation op Nijmegen CS en bij de informatiestand van Breng op de Wedren. Nog makkelijker is het om de blarenpas direct te bestellen via ervaar het OV.
  • Dicht bij het startpunt van de Vierdaagse is een bewaakte fietsenstalling. Voor deelnemers is deze gratis.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)