Nieuws

Bereikbaarheid Nijmegen tijdens de Vierdaagse

De Vierdaagse: Vroegbussen, extra treinen en voordelige kaartjes

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 09:00

Ga je naar Nijmegen om de Vierdaagse te wandelen of om te feesten tijdens de Vierdaagsefeesten? Plan je reis dan op tijd en reis met het OV. Het start- en finishterrein de Wedren in het centrum is goed te bereiken. De Vierdaagse is van 16 t/m 19 juli 2019, maar de zomerfeesten beginnen al op 13 juli. 

Plan je reis naar Nijmegen

NS - Langere en extra (nacht)treinen

Loop je zelf mee met de Vierdaagse , ga je vrienden aanmoedigen of feest je mee? De snelste en makkelijkste manier om in Nijmegen te komen is met de trein. Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten rijden er langere en extra (nacht) treinen om alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders naar hun bestemming te brengen. Zo heb je geen last van alle files en voorkom je het zoeken naar een parkeerplaats. Zorg dat je goed voorbereid bent en plan je reis op tijd.

Arriva - extra treinen 

Tijdens de komende editie van Vierdaagse Nijmegen en de zomerfeesten rijdt Arriva van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli met extra (nacht)treinen van Arnhem naar Doetinchem en van Elst naar Tiel. Deze treinen sluiten aan op de NS treinen vanuit Nijmegen. Van 16 juli tot en met 19 juli rijden er ook extra (nacht)treinen tussen Nijmegen-Venray.

Arriva roept reizigers op om, in verband met de verwachte drukte, voorafgaand aan de reis al te zorgen voor een geldig vervoerbewijs. Dit kan een e-ticket zijn of reizen op saldo met de OV-chipkaart. Zorg er in elk geval voor dat er voldoende saldo op je OV-chipkaart staat.

In verband met de grote drukte is het van 15 t/m 19 juli ook mogelijk om op de stations van Boxmeer en Cuijk, naast het kopen van een vervoerbewijs in de kaartautomaat, ook een vervoerbewijs aan te schaffen bij de balie. Dit kan iedere dag tot 21.00 uur.
LET OP: dit jaar is het niet mogelijk om in Venray op het station een kaartje aan de balie te kopen.

Aangepaste busroutes

Overdag rijden de bussen de gewone dienstregeling. Maar houd in verband met de Vierdaagse in de stad Nijmegen en in de regio Arnhem-Nijmegen van 16 t/m 19 juli 2019 rekening met aangepaste busroutes en vervallen halten. 

Vooral tijdens de wandeldagen zullen een aantal plaatsen in de regio tijdens de doorkomst van de wandelaars nauwelijks per openbaar vervoer bereikbaar zijn.

Breng - Vroegbussen en blarenpas

In de vroege ochtenduren rijden er voor alle wanderlaars van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli 2019 speciale Vroegbussen. De dienstregeling is in onze planner verwerkt.

Voor deze Vroegbussen heb je een speciaal vervoerbewijs nodig: de Blarenpas. Alle andere vervoerbewijzen zijn niet geldig; ook de OV-chipkaart is niet geldig op de Vroegbussen. De Blarenpas is ook te gebruiken op de bussen van de reguliere dienstregeling tot en met vrijdag 19 juli 2019, maar niet op de Nachtbussen in de 600-serie.

Breng - nachtbussen

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juli tot en met de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 juli 2019 rijden er speciale Nachtbussen. De normale Nachtbussen rijden niet in de nacht van 13 op 14 juli en in de nacht van 19 op 20 juli. De dienstregeling is in onze planner verwerkt. 

Betaal je reis met de OV-chipkaart, dat is makkelijk en voordelig. Een rit met de gewone Nachtbus kost met de OV-chipkaart € 5,35, ongeacht de afstand. Heb je geen OV-chipkaart? Op de heenreis kun je bij de chauffeur een kaartje kopen. Betalen kan alleen met je bankpas of creditcard. Datzelfde geldt voor de terugreis.

Reis je met de speciale Nachtbus naar huis. Dan koop je je kaartje voordat je instapt bij het verkooppunt op het busstation. Betalen kan daar met contant geld, bankpas of creditcard. Op de speciale Nachtbus betaal je met OV-chipkaart of met het speciale Nachtbuskaartje, andere vervoerbewijzen zijn niet geldig. Hiervoor gelden ook andere tarieven, € 6,50 of € 8,50 dit is afhankelijk van je bestemming. 

Tips

  • De blarenpas koop je bij het Breng ophaalpunt in de vertrekhal op Nijmegen CS, het busstation op Nijmegen CS en bij de informatiestand van Breng op de Wedren. Nog makkelijker is het om de blarenpas direct te bestellen via ervaar het OV.
  • Dicht bij het startpunt van de Vierdaagse is een bewaakte fietsenstalling. Voor deelnemers is deze gratis.

Beeld: Stichting DE 4DAAGSE - Ger Loeffen

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)