Nieuwsoverzicht

Met de trein en bus naar Nijmegen tijdens de Vierdaagse

De 4Daagse: koop je kaartje voor het OV van tevoren in onze app

Laatste update: maandag 18 juli 2022 08:30

Ga je naar Nijmegen om de 4Daagse te wandelen of om te feesten tijdens de Vierdaagsefeesten? Je bereikt de stad tijdens de 4Daagse het beste met het openbaar vervoer. Het start- en finishterrein, de Wedren, in het centrum is goed te bereiken.

De 4Daagse is in verband met de voorspelde hitte een 3Daagse en is van 20 t/m 22 juli 2022, de Vierdaagsefeesten zijn al gestart op zaterdag 16 juli. 

Plan je reis en koop je e-ticket van tevoren in onze app. 

Bereikbaarheid Vierdaagse Nijmegen

Nijmegen is goed bereikbaar per trein. Zorg van te voren dat je voldoende saldo hebt staan op je OV-chipkaart of koop je kaartje in de 9292 app die direct op je telefoon staat.

Hoe koop je e-tickets die direct beschikbaar zijn in je 9292 app?

  1. Plan je reis in de 9292 app naar treinstation Nijmegen
  2. Koop je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  3. Kies het aantal personen en je e-tickets
  4. Betaal met ideal of creditcard
  5. De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

Extra openbaar vervoer naar de 4Daagse

De OV-bedrijven doen er tijdens de 4Daagse alles aan om jou als wandelaars of bezoeker van en naar Nijmegen te brengen. Er worden extra bussen en treinen ingezet en er rijden extra lange treinen van en naar Nijmegen.  Of je nou komt wandelen, aanmoedigen of feesten; met het OV kom je tot in hartje Nijmegen.

Extra treinen

Er zullen onder andere weer speciale nachtnettreinen worden ingezet tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, Utrecht Centraal en Zwolle. Verder rijden de Sprinters naar ’s-Hertogenbosch en Zutphen in een halfuursdienst in plaats van een uurdienst.

Vroegbussen en Nachtbussen tijdens de 4Daagse

Op tijd aan de start met een Vroegbus

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse brengt Breng je graag snel en ontspannen naar de start. Daarom rijden er voor alle wandelaars van dinsdag 19 juli tot en met vrijdag 22 juli 2022
speciale Vroegbussen. Koop hiervoor de speciale Blarenpas. Hoe? Dat lees je in ons bericht over de Blarenpas. 

Bussen tijdens de 4Daagse

Overdag rijden de bussen de gewone vakantiedienstregeling. Soms via een afwijkende route, omdat er wegen zijn afgesloten voor de wandelaars. Op vrijdag 22 juli rijden veel
bussen in Nijmegen anders. 

’s Nachts weer veilig naar huis

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten brengen Breng je ’s nachts graag snel en veilig naar huis. Daarom rijden er vanaf de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli tot en met de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli 2022 speciale Nachtbussen.

Voor de Nachtbussen geldt er een speciaal tarief. Abonnementen, OV-Studentenkaart, etc. zijn niet geldig. Je kunt je rit betalen met de OV-chipkaart, dat is makkelijk en voordelig. Je betaalt dan € 5,65 (ongeacht de afstand) voor de lijnen 602, 605, 611 en 616. Op de lijnen 631, 632, 633, 680, 683 en 685 kost een rit met de OV-Chipkaart € 7,35. Koop je een los kaartje bij de chauffeur met je bankpas of creditcard dan ben je duurder uit. 

Opstappen is alleen mogelijk op het Centraal Station; voor de lijnen 632, 633 en 680 ook op halte Centrum Oost (St. Canisiussingel).

4Daagse start op woensdag 20 juli

De 4Daagse is in verband met de voorspelde hitte een 3Daagse en is van 20 t/m 22 juli 2022, de Vierdaagsefeesten zijn al gestart op zaterdag 16 juli.

Beeld: Stichting DE 4DAAGSE - Ger Loeffen

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)