Nieuws

Bereikbaarheid marathon in Amsterdam

Kom 17 oktober met het OV naar TCS Marathon Amsterdam

Laatste update: woensdag 13 oktober 2021 08:59

Op zondag 17 oktober 2021 is de TCS Marathon Amsterdam. Loop je mee of ga je de deelnemers aanmoedigen? Plan je reis dan met het OV en koop je ticket van tevoren in onze app. Of je nu bij de start, finish of ergens langs het parcours wilt staan, al deze locaties zijn goed te bereiken met het OV. Door de marathon zijn er ook omleidingen in het OV. Lees even mee en plan je reis van te voren. 

Koop je kaartje in de app, je e-ticket is direct beschikbaar

OV chipkaart leeg, of kwijt? Het overkomt ons allemaal wel eens. Met de e-tickets in de 9292 app ben je van alle stress af. Je koopt je ticket wanneer jij wilt gaan. Geen kaart, abonnement of kaartautomaat meer nodig. 

Hoe werkt het e-ticket?

  • Plan je reis in de 9292 app
  • Koop meteen je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  • Kies het aantal personen en je e-tickets
  • Betaal met ideal of creditcard
  • De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

Hoe je dit doet leggen we je graag nog eens uit via onze video. Of probeer het natuurlijk in de app en zie wat de mogelijkheden zijn.

Hoe koop je een ticket in de app? YouTube  

Omleidingen tijdens Marathon van Amsterdam

Deze dag rijden tot ca. 18.00 uur vele trams en bussen een aangepaste route en sommige lijnen rijden niet. Plan dan van tevoren je reis de wijzigingen zijn in de planner verwerkt. 

Bereikbaarheid Start en finish Olympisch Stadion

Metro, tram en bus

De dichtstbijzijnde metro haltes zijn Station Zuid of de Amstelveenseweg. Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. 

Trein

Reis je met de trein naar station Amsterdam Zuid? Vanaf daar reis je verder met Metro 50 of 51 en stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’. Of volg vanaf station Amsterdam Zuid de looproute naar Olympisch Stadion en/of Marathon Expo.

Kom je aanmoedigen?

Plan dan van te voren waar je de deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon voorbij wilt zien komen. Een bijzondere locatie is natuurlijk het Olympisch Stadion, maar ook langs het parcours zijn er diverse punten waar je de lopers goed kunt volgen. 

Beeld: TCSAmsterdam - Richard

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)