Over 9292

Weergave CO2-uitstoot door OV-reisplanner 9292

Vergelijk tussen openbaar vervoer en auto

Vanaf 6 december 2013 kunnen reizigers via 9292, bekend van reisadviezen in het OV, de CO2-uitstoot die een reis met zich mee brengt terug zien in het reisadvies Op deze manier worden reizigers zich bewust van de verschillen in CO2- uitstoot tussen auto- en OV-gebruik. 9292 werkt hiervoor samen met Het Nieuwe Rijden, dat ten doel heeft om de uitstoot van CO2 in het Nederlandse verkeer te reduceren.

Reisadvies met CO2-weergave

9292 maakt de reiziger hiermee bewust van het verschil in CO2-uitstoot van reizen met het openbaar vervoer ten opzichte van een gemiddelde auto. Stefan Hulman, directeur 9292: “Op gebied van innovatie in Reisinformatie slaat 9292 momenteel een grote slag. Wij bieden de reiziger een advies dat het best bij hem of haar past. De mogelijkheid om een reisadvies af te stemmen op basis van de hoeveelheid CO2-uitstoot hoort daar ook bij. Het stopt dus niet bij de OV-reiziger. Juist de automobilist moet de emissie uitstoot mee kunnen nemen in zijn afweging van vervoermiddel, naast uiteraard kosten, reistijd en comfort.”
 
9292 en IvDM zijn voor deze nieuwe toepassing de samenwerking aan gegaan om CO2-uitstoot  in kaart te brengen. Via de website www.9292.nl is nu te zien hoe dit resulteert in een reisadvies met CO2- indicatie.