Over 9292

OV en Het Nieuwe Rijden slaan handen ineen

Minder CO2-uitstoot is het doel

9292, bekend van reisadviezen voor het OV, gaat de CO2-uitstoot die een reis met zich mee brengt weergeven via haar kanalen. Hierdoor worden reizigers zich bewust van de verschillen in CO2- uitstoot tussen auto- en OV gebruik. Om dit te realiseren is 9292 een samenwerking gestart met Het Nieuwe Rijden, dat ten doel heeft om de uitstoot van CO2 te reduceren.

9292 hoopt dan ook om de reiziger te laten zien wat de voordelen zijn van reizen met het openbaar vervoer. Stefan Hulman, directeur 9292: “Op gebied van innovatie in reisinformatie slaat 9292 momenteel een grote slag. Wij bieden de reiziger een advies dat het best bij hem of haar past. De mogelijkheid om een reisadvies af te stemmen op basis van de hoeveelheid CO2-uitstoot hoort daar ook bij.” “Het stopt dus niet bij de OV-reiziger”, aldus Hulman. “Juist de automobilist moet de emissie uitstoot mee kunnen nemen in zijn afweging van vervoermiddel, naast uiteraard kosten, reistijd en comfort.

Samenwerking met Het Nieuwe Rijden
Het Nieuwe Rijden is een programma dat automobilisten stimuleert om over te gaan op energie-efficiënter rij- en reisgedrag. Het doel van het programma is een reductie van CO2-uitstoot met minimaal één megaton in vier jaar. “Door de CO2 – footprint te vermelden per reisadvies, zet 9292 automobilisten aan om te kiezen voor reizen met het OV. We omarmen van harte dit initiatief omdat het de uitstoot van CO2 vermindert” aldus Albert Lusseveld, manager van Het Nieuwe Rijden. “Reizen met het OV is veel CO2-besparender dan een gemiddelde autorit.”

Publicatiedatum: 28 januari 2013