Over 9292

Haltetaxi Zeeland nu zichtbaar in de 9292 planner

9292 toont sinds 10 februari 2016 de Zeeuwse Haltetaxi in de reisplanner via al haar kanalen. De Haltetaxi rijdt in de landelijke gebieden als aanvulling op de lijnbussen. Met de combinatie van lijndienst, buurtbus en haltetaxi hebben inwoners een mobiliteitsgarantie. 9292 was al enige tijd in overleg met de Provincie Zeeland over de beste manier om de reiziger te voorzien van reisinformatie over deze vorm van vervoer. De Haltetaxi is zichtbaar in de planner met een dienstregeling, gecombineerd met extra informatie.

Vraagafhankelijk vervoer als vervanging van, of aanvulling op, openbaar vervoer komt steeds vaker voor. Er wordt dan bijvoorbeeld niet gereden volgens een dienstregeling, maar op afroep. Dat geldt ook voor de Haltetaxi in Zeeland. Om de Haltetaxi toch op te kunnen nemen in onze planner, heeft 9292 een fictieve dienstregeling opgenomen. Die is gebaseerd op aannames die worden gehanteerd voor de ritplanning. Op deze manier heeft de reiziger toch een goede indicatie van een te plannen reis. 9292 toont bij het reisadvies de mededeling dat het geen exacte tijd betreft en dat de haltetaxirit vooraf gereserveerd moet worden.

“Stefan Hulman, Algemeen Directeur 9292: “We gebruiken de reiziger als uitgangspunt, zij moeten een reis van A naar B kunnen plannen. Als vormen van vervoer veranderen, dan veranderen we mee. We houden de ontwikkelingen in de markt daarom nauw in de gaten.”

Ook vraagafhankelijk vervoer in Noord-Brabant is verwerkt in de 9292 planner. Susan Zethof, relatiemanager 9292: ”We hebben we ambitie om komend jaar met nog meer provincies en gemeentes samen te werken om andere vormen van vervoer op te nemen in onze planner. Een dienstregeling toevoegen is nu mogelijk, maar we kijken ook naar andere mogelijkheden die wellicht nog beter passen bij het soort vervoer. Ieder gebied heeft immers een andere behoefte. Uitgangspunt blijft dat we de reiziger helpen zijn reis zo goed mogelijk te plannen”