Over 9292

Google Maps uitgebreid met OV-informatie 9292

Alle Nederlandse dienstregelingen beschikbaar

Amsterdam, 14 maart 2013 -Het is nu mogelijk om OV-routes van heel Nederland op te vragen via Google Maps.

9292 stelt haar informatie beschikbaar aan Google. Hiermee kunnen  reizigers vanaf vandaag routes en dienstregelingen van vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer raadplegen via Google Maps. De site is toegankelijk vanaf elke computer, tablet of mobiele telefoon met internet.

9292 is blij met deze uitbreiding van mogelijkheden voor de reiziger om reizen met het openbaar vervoer te plannen. Stefan Hulman, Algemeen Directeur 9292: “We vinden dit een mooi voorbeeld  hoe we het openbaar vervoer aantrekkelijker  kunnen maken door onze informatie te delen.”

Pim van der Feltz, directeur Google Benelux: “Voor reizigers is dit een waardevolle toevoeging. Omdat alle Nederlandse dienstregelingen nu in Google Maps zijn terug te vinden, wordt het nog eenvoudiger om snel een reis te plannen. Ook voor de snel groeiende groep mensen die hiervoor de mobiele telefoon gebruikt, terwijl zij op pad is. Dit is niet alleen handig voor mensen die in Nederland wonen, maar ook voor toeristen die ons land willen verkennen en gewend zijn Google Maps te gebruiken.”

Eerder konden routes gepland worden met alleen de gegevens van NS, Connexxion en GVB. Google Maps laat de lokatie en dienstregeling zien voor meer dan een miljoen ov-haltes, in bijna 500 steden wereldwijd.