Over 9292

FlixBus opgenomen in de 9292 reisplanner

9292, leverancier van OV-reisinformatie in Nederland, lanceert op woensdag 10 februari 2016 de nationale buslijnen van FlixBus in de planner. 9292 en FlixBus waren al langer in gesprek om te kijken hoe ze samen konden werken en een opname in de planner is hiervan het resultaat.

Sinds 3 december 2015 kunnen Nederlanders tot 8 keer per dag reizen tussen Groningen, Enschede, Rotterdam, Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven, Hengelo, Apeldoorn en Haren. Meer nationale routes zitten in de planning. Daarmee is FlixBus de eerste intercitybuslijnen aanbieder in Nederland ooit. Voor 9292 is het interessante informatie om in de planner te verwerken omdat reizigers daarmee een nog grotere keuze krijgen.

9292 is trots om FlixBus toe te kunnen voegen aan haar reisadviezen. Stefan Hulman, algemeen directeur 9292: “We zetten de klant centraal en bieden onze reizigers graag een totaal aanbod van het openbaar vervoer. Met de toevoeging van FlixBus in de planner zijn onze reisadviezen nog completer.” FlixBus is de eerste vrije markt partij die in Nederland rijdt zonder een eigen concessiegebied. Indien er in de toekomst meer innovatieve manieren van vervoer komen, dan staat 9292 open voor nieuwe vormen van samenwerking. Hulman: “Hoe completer we zijn, hoe beter het is voor de reiziger. Daar waar tegenwoordig steeds meer dienstregelingsvervoer wegvalt, is dit juist een mooie toevoeging aan het aanbod.”

Reizen met Flixbus kan niet met de OV-chipkaart, de reiziger kan wel makkelijk online een kaartje bestellen of een kaartje bij de chauffeur kopen. Een reis op één van de huidige nationale trajecten kost online 6 tot 11 euro.