Over 9292

'De dokter en de dood' wint scholierenschrijfwedstrijd

Kort verhaal ‘De dokter en de dood’ van Ola Enzler (15) heeft de juryprijs van scholierenschrijfwedstrijd gewonnen die werd georganiseerd door 9292 in samenwerking met Scholieren.com, Bulkboek.nl en De Bezige Bij. Afgelopen zaterdag, 20 februari 2016, werd de prijs uitgereikt in boekhandel Donner in Rotterdam. De Vlaamse Megan Delfosse won de publieksprijs met haar verhaal ‘Heimwee’.

In 2014 werd voor het eerst de wedstrijd uitgeschreven onder de titel Mijn kort verhaal. 250 verhalen werden ingediend en Jana van Rossum won de eerste prijs met haar verhaal ‘De Javaan’. Dit jaar kon de jury zich buigen over maar liefst 441 inzendingen. 14 genomineerden stonden zaterdag vol spanning te wachten op het oordeel van de jury. Enzler won glansrijk en mocht de juryprijs op haar naam schrijven. Ze ontving 4 tickets voor een citytrip naar Parijs, uiteraard met het openbaar vervoer. Haar verhaal zal worden gepubliceerd op de websites van het NRC en 9292.

Atty Visch legt uit waarom 9292 de schrijfwedstrijd mede organiseert: “Het openbaar vervoer is bij uitstek een plek om even achterover te zitten en een boek te lezen. Tegelijkertijd kan het een bron van inspiratie zijn want achter iedere reiziger schuilt wel een verhaal. Daarbij vormen scholieren een belangrijke doelgroep voor ons. Nu gaan ze vaak nog op de fiets naar school, maar voor het vervolgonderwijs pakken ze vaak de bus of de trein. En dan helpen wij ze op weg met onze site en apps.”

Lees hier de verhalen van Ola Enzler en Megan Delfosse.