Nieuws

Zaanferry in 9292 Reisplanner

Bootverbinding Amsterdam - Zaanse Schans

Laatste update: maandag 17 december 2018 10:00

De dienstregeling van de Zaanferry is opgenomen in onze reisplanner. De Zaanferry brengt je van Amsterdam naar de Zaanse Schans. In de zomer vaart deze ferry door tot Wormerveer. Wil je een keer meevaren? Lees er hieronder meer over. 

Vaar mee met de Zaanferry

Sinds dit jaar kun je van Amsterdam Centraal helemaal naar de Zaanse schans varen! Wil je niet zo ver? De ferry stopt ook op het Hembrugterrein, het centrum van Zaandam, Verkade of de Zaanse Schans.

De Zaanstreek kun je het best ontdekken vanaf het water. Op een boot over de Zaan zit je eersterangs voor het rijke erfgoed op de oevers. Je ziet traditionele molens draaien en ontdekt monumentale pakhuizen en fabriekspanden met namen als Batavia, Saigon en De Liefde. Bij elke stop is er wel een verhaal om te ontdekken. Kom dus een dagje varen met de Zaanferry en beleef wat de Zaanstreek allemaal te bieden heeft!

Plan je reis met de Zaanferry

Wil je een reis plannen met de Zaanferry, zet in de "Extra opties" van ons planblok de bus en trein dan uit. Heb je op je aansluitende traject de trein of bus wel nodig, splits dan je reis op bijvoorbeeld Amsterdam CS en plan van daaruit verder.

Via onderstaande planbuttons zie 2 voorbeelden om een reis met de Zaanferry te plannen. Pas nog wel zelf de gewenste reisdatum aan en hou bij het plannen er rekening mee dat de Zaanferry vaart van donderdag t/m zondag!

Plan je reis van Amsterdam naar de Zaanse Schans  

Plan je reis van Zaandam Centrum naar Amsterdam  

Zaanferry bij molen in Zaanstreek

Dienstregeling

In de winterperiode van oktober t/m april vaart de Zaanferry tussen Amsterdam CS, Zaandam Centrum en de Zaanse Schans. Vanaf mei t/m september wordt de vaarroute uitgebreid naar Batavia en Wormerveer. Bij elke halte is er wel wat te ontdekken, waar je op de site van de Zaanferry vast meer over kunt lezen. 

Tarieven per zone

De route is verdeeld in 2 zones. Blijf je in één van de twee zones, dan kost een enkeltje 5 euro en een retourtje 7,50 euro. Vaar je mee door 2 zones, dan kost een enkeltje 10 euro en een retourtje 15 euro. De scheiding van de zones ligt in Zaandam centrum bij de sluizen tussen halte Zaantheater en halte Westzijde. Het kaartje koop je aan boord.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)